VREMEA – Val de aer polar peste România, temperaturi de -20 de grade

0
544

VREMEA A fost cea mai rece dimineaţă de 5 decembrie, un val de aer polar a intrat în ţara noastră.

Luni, 5 decembrie, s-a înregistrat cea mai rece dimineaţă. Au fost temperaturi sub pragul gerului în multe zone din ţară.

Temperaturile s-au resimţit până la minus 25 de grade Celsius în Parcul Naţional Calimani.

Foarte frig a fost şi la Ceahlău Toaca, Întorsura Buzăului, Miercurea Ciuc, Stana de Vale, Sulina, Baia Mare, Târgu Mureş, Bistriţa şi Fundata. Potrivit meteorologilor, prima parte a aceste săptămâni o să fie aproape la fel de rece ca această dimineaţă.

Vremea se va menține rece în prima parte a săptămânii, îndeosebi dimineața și noaptea, în cea mai mare parte a țării. La munte temperaturile vor coborî chiar la minus 18 grade.

Marţi, temperaturile cresc uşor peste zi, dar în zori sunt temperaturi sub pragul îngheţului în toată ţara , ba chiar ger pătrunzător în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde termometrele vor arăta doar -18..-16 grade.

Maximele vor fi în general între 0 grade în estul Transilvaniei şi 9 grade în dealurile sudice.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și pe parcursul nopţii în nord-est şi în centru unde pe spații mici, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali, va ninge slab.

Vântul va sufla cu intensificări pe crestele montane, dar izolat şi trecător şi în rest. Mai ales dimineața, în zonele joase de relief, local va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Miercuri, valorile termice vor fi scădere față de intervalul precedent, cu precădere în est, în sud şi în centru, astfel că vremea va fi rece, cu maxime doar între -2 grade în nordul Moldovei şi cel mult 8 grade în Dealurile Olteniei.

Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în regiunile extracarpatice și la munte. Trecător va ninge slab, pe arii restrânse în Moldova, Carpații Orientali și cei Meridionali, dar posibil izolat și în dealurile sudice. Vântul va sufla cu unele intensificări, mai ales ziua, în est si in sud-est, precum și pe crestele montane.

Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

sursa

foto

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.