VOR PLĂTI PENTRU FAPTA LOR – Fraţii Tomoioagă, asasinii şefului de post din Vişeu de Jos, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă

2
1292

Tribunalul Maramureş s-a pronunţat în cazul uciderii şefului de post din Vişeu de Jos. Cei doi fraţi Tomoioagă au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

“Vă aducem la cunoştinţă că Tribunalul Maramureş s-a pronunţat cu privire la cauza nr. 1416/100/2017, având ca obiect infracţiunea de omor calificat comisă la data de 4 ianuarie 2017, la sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, asupra victimei Nistor Gheorghe, şef de post.

Loading...

Astfel, prin sentinţa penală nr. 28/20.02.2018, ambilor inculpaţi, T.I.A. şi T.M.O, li s-a aplicat pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d şi h Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d şi h Cod penal pe perioada executării pedepsei.

S-a menţinut măsura arestului preventiv aplicată acestora şi s-a dedus din pedeapsă reţinerea lor pe o durată de 24 de ore, din 06.01.2017 până la 07.01.2017, şi arestul preventiv începând cu data de 07.01.2017, la zi.

În baza art. 25 alin.1 Cod procedură penală coroborat cu art. 1391 alin.2 Cod civil, inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, iar în temeiul art. 25 Cod procedură penală coroborat cu art. 1381 alin.1 şi 2 Cod civil, la plata, în parte, a despăgubirilor civile către I.P.J. Maramureş.

Instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de către părţile civile N. M. (mama victimei), N. M. (soţia victimei), N. A. (fiul victimei) şi N. M. A. (fiul victimei).

S-a dispus păstrarea până la rămânerea definitivă a cauzei a mijloacelor materiale de probă, bunuri aparținând victimei sau condamnaţilor, care vor fi ulterior restituite, distruse sau arhivate împreună cu dosarul.

De asemenea, s-a dispus plata, din fondurile Ministerului Justiţiei, a sumei de câte 360 lei reprezentând onorariile de apărători desemnaţi din oficiu.

Inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Menţionăm că hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, arată comunicatul transmis de Biroului de informare şi relaţii publice al Tribunalului Maramureş.

sursa  info şi foto Vasile Dale

2 COMENTARII

 1. Daca le-a dat pedeapsa pe viata ce rost mai are sa le scada arestul preventiv de 1 24 de ore si cat au mai stat in arestul politiei. Ori a inteles gresit cel care scrie aici, ca nu ar fi prima data, ori s-au copiat fraze din alte sentinte in care pedeapsa nu era inchisoare pe viata. Fiti mai atenti ce scrieti, ca rade lumea de voi.

 2. Eu unul nu cred ca ce-i doi l-au achitat pe politist din urmatoarele motive:
  1. Cred ca omorul acestuia are legatura cu traficul de tigari. Zvonuri auzite prin Leordina cum ca a fost vazut cum manuia in curtea casei sale din centrul comunei pe timp de noapte cutii mari sigilate. Mafia tigarilor e mare baieti. Cetateni ucrainieni (racheti) ajung in Repedea fara sa ii opreasca nimeni, iti duc tigarile acasa tu doar sa desfaci piata. Am inteles ca tigarile se transporta de urgenta chiar si cu ambulantele din zonele respective.
  2. Cum de nu i-a vazut nimeni pe acesti 2 techerghei intrand in sediul primariei, ziua in amiaza mare?
  3. De ce camerele de supraveghere erau defecte de cateva zile?
  4. Dovezile chiar exista? Pistolul i-a fost gasit?
  Exista o mie de semne de intrebare privind ancheta si cred ca acesti 2 nenorociti si la propriu si la figurat au picat fara sa vrea tap ispasitor la o intreaga mafie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.