VOIAU SĂ AJUNGĂ ÎNTR-UN STAT DIN SPAŢIUL SCHENGEN – Familie de irakieni, oprită la frontiera cu Ungaria

0
189

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni (Satu Mare) au depistat o familie formată din șase cetățeni din Irak, doi adulţi şi patru minori, solicitanţi de azil în România, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În 3 ianuarie, în jurul orei 18.00, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Berveni – ITPF Sighetu Marmației au depistat pe raza localității Oar, jud. Satu Mare, mai multe persoane care se îndreptau spre graniţă şi care nu își justificau prezența în zonă.

Loading...

Un echipaj al poliției de frontieră a intervenit și oprit persoanele în cauză, care au fost duse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză formează o familie şi sunt cetățeni din Irak, doi adulți, cu vârste de 30 şi 32 de ani și patru minori, cu vârste cuprinse între 2 luni şi 10 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cetăţenii irakieni sunt cercetați de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

citeşte şi ULTRAJ LA EXAMEN – Poliţist examinator, agresat de un băimărean respins la proba practică a examenului de conducere 

LUPUL PAZNIC LA OI – Angajata unui magazin din Şomcuta Mare, complice la furt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here