VIZITĂ – Președintele Iohannis se întâlnește luni cu prințul Charles

0
205

Președintele Klaus Iohannis îl primește, luni, la Palatul Cotroceni, pe prințul Charles de Wales, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului l-a mai primit pe prințul Charles la Palatul Cotroceni pe 31 mai 2015.

O temă de discuție a fost atunci punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din România.

La finalul întâlnirii de la acea dată, prințul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care șeful statului a acceptat-o.

* În iunie 2015, prințul Charles și-a lansat propria fundație în România — Fundația Prințul de Wales—, o organizație caritabilă cu scop educativ ce urmărește să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura și dezvoltarea durabilă în România.

Prințul de Wales deține, prin fundația sa caritabilă din Marea Britanie — The Prince of Wales’s Charitable Foundation—, o casă săsească în satul Viscri, județul Brașov, pe care a oferit-o fundației sale din România.

Proprietatea, după restaurare, va deveni Centrul de Pregătire al Prințului de Wales în Transilvania, cu o sală de conferință de până la 70 de persoane, o cafenea și camere de cazare.

Fundația va sprijini și programe caritabile personale ale Prințului de Wales și a altor organizații caritabile, ajutând astfel comunități nu doar din zona Transilvaniei, ci din toată România, anunța la acea dată Ambasada Marii Britanii.

Fundația Caritabilă a Prințului de Wales din Marea Britanie mai deține în România o proprietate în Valea Zălanului, în județul Covasna.

Agerpres

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.