VIZITĂ OFICIALĂ – Primarul Cherecheș solicită sprijin pentru Aeroportul Baia Mare de la ministrul Fondurilor Europene, care s-a aflat în orașul nostru

3
1737

VIZITĂ OFICIALĂ  Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, s-a aflat într-o vizită oficială în Maramureș. Cu ocazia vizitei în Baia Mare, acesta s-a întâlnit cu oficialii administrației județene dar și cu primarul Cătălin Cherecheș. Cu această ocazie a fost semnată și o investiție majoră, finanțarea proiectului „Drumul Nordului”.

Cătălin Cherecheș declară că apreciază foarte mult pragmatismul Guvernului Tudose, cunoscând modul în care lucrează primul-ministru, fiindu-i subaltern aproape trei ani de zile. Mai mult, Cherecheș apreciază și modul de abordare al ministrului Nica despre care spune „are un ritm și o abordare pe placul nostru, al primarilor, pe placul comunităților pe care le reprezentăm”

Despre semnarea contractului de finanțare pentru realizarea Drumului Nordului, primarul Cherecheș a declarat:

Ceea ce astăzi se întâmplă este o chestiune istorică pentru că zeci de ani Maramureșul a fost ori văduvit, ori uitat, și astăzi Guvernul Tudose, prin semnătura ministrului Marius Nica, face o reparație morală. Eu reprezint o comunitate care aduce 70% din economia județului și orice investiție care se întâmplă, nu neapărat în Baia Mare, ci în orice punct al județului, este un beneficiu și pentru orașul nostru.

Cherecheș solicită sprijin pentru Aeroportul Baia Mare

Primarul băimărean a profitat de prezența ministrului Nica pentru a transmite o rugăminte aparte, din partea comunității băimărene, prim-ministrului Tudose.

Să ni se dea întreg sprijinul pentru a face Aeroportul Baia Mare operațional. Este o chestiune care viciază în acest moment dezvoltarea economică a județului și a municipiului și eu cred că operaționalizând acest aeroport putem da un exemplu pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea economică punctuală printr-un parc logistic, respectiv parc industrial model pentru România.

Avem o poziție strategică între Ucraina, Ungaria și restul României, Aeroportul Cluj Napoca este un aeroport limitat și avem toată capacitatea, nu doar să operaționăm astăzi ceea ce am construit, ci și să dezvoltăm. Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au gândit pașii ulteriori pentru a ne raporta la ceea ce înseamnă evoluția Uniunii Europene spre Ucraina și tot ceea ce înseamnă transport de mărfuri pe zona aero. Îi mulțumesc, încă odată, domnului ministru Nica pentru că este foarte receptiv la solicitările noastre și îi mulțumesc pentru acest pas istoric pe care îl face astăzi prin semnătura domniei sale”, a spus Cătălin Cherecheș.

ActualMM

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Apoi din cate stiu Zetea a rebotezat Aeroportul sub denumirea de Maramures.ajuns intre timp in buda ca si economia judetului,fara nicio investitie in vreo fabrica in mandatele Man,Ciceu ( isi mai aduce aminte cineva de ei?) si acum Zetea si Dantaus.

    • Ce fabrici noi vrei?Astia nu sunt in stare de absolut nimic.Pai nu ne spunea Dolha si Zetea ca maramureseanul e descurcaret si ce conteaza ca are salariul minim daca se mai si descurca.De parca toti am fi ospatari pe la nunti,cameramani,bucatari,fermieri,agricultori,zootehnisti,apicultori,culegatori de ciuperci,etc,in timpul liber ramas.Or fi o sama dar ce ne facem cu ceilalti,ca nu toti avem pamant pe la tara sau calitati de prestatori de servicii in alimentatia publica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.