VIOLENŢE – Echipajul unei ambulanţe bătut de un pacient

0
467
foto libertatea

VIOLENŢE Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost atacat în propria autosanitară chiar de către pacientul căruia asistenta și ambulanțierul îi acordaseră primele îngrijiri medicale şi urmau să îl transporte către spital.

VIOLENŢE S-a întâmplat duminică, după ce un echipaj al SAJ alcătuit dintr-o asistentă de 35 de ani şi ambulanţierul Pavel Perianu de 57 de ani a fost solicitat în localitatea Smârdan. Apelul fusese făcut de soţia bărbatului.

”S-a anunţat pe 112 că pacientul suferea de dureri de cap, nu dormise de câteva nopţi şi avea o stare uşoară de agitaţie, dar nu era violent şi nici nu avea antecedente de violenţă. Echipajul a pornit către el”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, nu era la locul de întâlnire stabilit cu ambulanţa. ”L-am văzut pe stradă, ni s-a spus că este el. L-am convins să urce în maşină, l-am investigat iniţial, apoi l-am pus pe targă, i-am pus centura, iar eu m-am aşezat, tot în celula sanitară a ambulanţei, pe scaun, lângă el. Mi-am pus şi eu centura. Ambulanţierul aştepta în faţă să îi fie aduse actele de identitate ale pacientului. Atunci, deodată, m-a atacat, s-a desfăcut din centură, a venit peste mine, mă trăgea de păr, mă înjura şi mă blocase în scaunul de care eram prinsă cu centura, era cu capul pe toracele meu şi mă lovea”, povestește asistenta de 35 de ani, sub protecția anonimatului.

Ambulanțierul Pavel Perianu, cu 17 ani de experienţă în ambulanţă, a sărit să îşi apere colega.

”O blocase pe scaun şi o agresa. Ea nici nu putea să se apare. M-am luptat cu el, mă îmbrâncea şi pe mine, dar până la urmă am reuşit să eliberez asistenta şi pe pacient l-am închis în celula sanitară a ambulanţei. Aşteptam să vină poliţia şi nu puteam risca ca el să coboare. Era foarte violent. Numai că pacientul, în criza de furie, a pus mâna pe trusa sanitară şi a aruncat-o în ușile din spate, voia să le deschidă. Cum nu a reuşit a găsit foarfeca noastră şi cu ea a spart un geam lateral şi un altul din faţa. Atunci s-a tăiat. A urcat pe locurile din faţă şi cred că voia să plece cu ambulanţa, m-am luptat cu el iar atunci m-a şi zgăriat. Ne-am luptat în cabină, am luat cheile şi foarfeca şi atunci a sosit și poliţia şi l-a imobilizat”, povesteşte Pavel Perianu, ambulanţierul echipajului atacat.

Asistenta rănită a fost dusă cu un alt echipaj la Spitalul de Urgenţă Galaţi unde s-a constatat că i s-a smuls părul din cap, a fost lovită în torace de către pacient și i s-au făcut mai multe investigaţii.

”Este încă un caz care arată că noi, cei din serviciile de urgenţă, nu suntem în siguranţă“,a spus dr. Lidia Şandru, medic UPU SMURD la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

,, Pacientul violent a fost dus cu ajutorul poliţiei la Spitalul de Psihiatrie, cu un alt echipaj al nostru. Colega asistentă a necesitat transfer la spital pentru investigaţii. Din păcate nu este prima oară când se întâmplă aşa ceva. Ambulanţa este avariată. Ne vom constitui parte civilă “, a precizat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.Poliţiştii gălăţeni au început o anchetă.

Se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi distrugere.

sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.