VIN SPRE NOI – Șase suspecți de terorism, arestați în Ungaria. Aveau la ei arme automate și explozivi

0
715

Şase indivizi care aveau arme automate şi substanţe explozive au fost arestaţi preventiv în Ungaria, în cursul unor operaţiuni pentru combaterea terorismului, informează MTI.

Arestările au avut loc în ultimele zile, în cursul unor operaţiuni efectuate de Unitatea ungară pentru combaterea terorismului (TEK). Asupra celor şase suspecţi au fost găsite arme automate, substanţe explozive şi muniţie.

Serviciile de securitate ungare au intensificat activităţile de monitorizare după atacurile teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie, în care au fost ucise cel puţin 130 de persoane.

Toţi imigranţii din Orientul Mijlociu şi din Africa prezintă risc terorist, dat fiind că nu li se cunosc identităţile, a afirmat premierul Ungariei, Viktor Orban, într-un interviu acordat site-ului Politico.eu, potrivit Mediafax.

„Ţările din cadrul NATO şi Uniunii Europene sunt în război cu islamiştii din Orientul Mijlociu şi din Afganistan. De aceea, este destul de logic ca inamicii să încerce să trimită combatanţi printre imigranţii care vin în Europa”, a declarat Orban. În opinia liderului de dreapta de la Budapesta, toţi imigranţii extracomunitari prezintă un anumit risc terorist.

„Toţi imigranţii prezintă ameninţări de securitate, pentru că nu ştim cine sunt. Dacă primeşti mii sau milioane de oameni neidentificaţi în propria casă, riscul terorist creşte semnificativ”, a subliniat Orban. „Obiectivul prioritar, după atentatele de la Paris, este securizarea frontierelor Uniunii Europene şi verificarea tuturor celor care vin”, a insistat premierul Ungariei.

Sursa: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.