Videoconferinta cu prefectii din cauza codului galben de ninsori

0
118

Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş, a participat miercuri, 19 noiembrie 2014, la videoconferinta cu prefecţii şi autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, susţinută de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, având ca temă măsurile care vor fi dispuse în contextul pregătirii pentru iarnă.

Conform datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, în 26 de judeţe ale ţării, printre care şi judeţul Maramureş, sunt anunţate precipitaţii sub formă de ploi, care se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. „Vă reamintesc că legea prevede obligaţia conducătorilor auto de a avea cauciucuri de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică. Îi rog pe toţi conducătorii auto care nu şi-au echipat maşinile pentru iarnă să evite deplasarea pe drumurile unde sunt anunţate căderi de zăpadă. Nu ne dorim să apară accidente grave sau oameni blocaţi în trafic din cauza zăpezii” a precizat ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

În ceea ce priveşte componenta de intervenţie pentru situaţii de urgenţă pentru judeţul Maramureş sunt pregătite următoarele efective şi mijloace tehnice: 25 de militari, o unitate medicală şi 3 autocamioane cu capacitate mare de trecere (DAC 365T) din cadrul UM 01354 Baia Mare; 80 de pompieri, 20 de autospeciale, 7 ambulante SMURD, 1 medic şi 7 paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş; 30 de poliţişti şi 15 mijloace auto (inclusiv de teren) din cadrul Serviciului de Politie Rutieră al I.P.J. Maramureş; până la 220 de jandarmi (in funcţie de gradul de alertare), o autospecială şi 3 autovehicule din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, a reiterat dispoziţiile privind aplicarea măsurilor de închidere a segmentelor de drum care nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţia publică.

Judeţul Maramureş este pregătit pentru asigurarea condiţiilor normale de circulaţie pe drumurile naţionale in sezonul rece, Anton Rohian, prefectul judeţului, convocând încă de marţi, 18 noiembrie 2014, o şedinţă de lucru a Comandamentului Judeţean de Iarnă – în care a fost analizată situaţia la zi a materialelor, a echipamentelor si a utilajelor necesare gestionării situaţiilor de urgenţă specifice iernii.

Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.