VIDEO – TRADIŢIE MARAMUREŞ – ÎNCEPERE POSTUL CRĂCIUNULUI – Copiii au dus lumina în casele gospodarilor din Tăuţii Măgherăşu de Sf. Martin

0
111


Zeci de copii, cu lampioane colorate in maini, au iesit noaptea trecuta pe strazi, pentru a imparti lumina tuturor. Potrivit traditiei catolice, cu trei zile inainte de inceperea postului Craciunului, se sarbatoreste Sfantul Martin. Traditia spune ca acesta aduce pace si bucurie in case, dar si belsug, pentru cei care sunt darnici. Micutii nu au tinut cont de frigul de afara si au batut din poarta in poarta pentru a vesti seara Sfantului Martin si a duce lumina la fiecare gospodar. Traditia catolica pune ca toti cei care lasa in gospodarie sa intre un copil cu lumina, in noaptea Sfatului Martin, va avea noroc si va fi ferit de orice boala, anul care vine.

Loading...

Asa ca micutii au fost asteptati cu bratele deschise si raspolatii de gospodari cu bomboane, turat dulce si covrigi. Copii au muncit inca de cateva saptamani pentru a-si putea confectiona micutele lampioane, in care sa tina lumina, pe care mai apoi o impart tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.