VIDEO – FRONTIERA – Focuri de arma la granita Romaniei cu Ucraina pentru prinderea unui contrabandist

0
78

Loading...

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat în zona de competenţă mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, fiind reţinute in vederea confiscării peste 12.000 pachete de ţigări, în valoare de 114.700 lei. Pentru reţinerea celor implicaţi, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical. În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Astfel, în seara zilei  de 12.11.2012, poliţiştii  de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina  au organizat o acţiune tactică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care  au observat, pe direcţia localităţii Straja, un grup de persoane care se îndrepta dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase. Persoanele în cauză au fost somate verbal de lucrătorii noştri, însă acestea au ignorat somaţiile, au aruncat coletele şi au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin, profitând de întuneric, terenul accidentat şi împădurit. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşindu-se astfel reţinerea numitului G. Gheorghe, în vârstă de 37 ani, domiciliat în comuna Straja. La cercetarea terenului au fost descoperite 4 colete cu ţigări care conţineau 7.600 pachete de  ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi R. Moldova, în valoare de 73.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Persoanei în cauză, poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

VALEA VISEULUI: Zece colete cu tigari ucranene descoperite abandonate

Tot ieri, pe timpul unei misiuni de supraveghere şi control la frontieră, lucrători din cadrul SPF Valea Vişeului, au descoperit,  în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Vişeului, zece colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.564 pachete cu ţigări, marca Viceroy, în valoare de 41.200 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, cercetările fiind continuate de către poliţiştii de frontieră, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here