VIDEO – CRACIUN IN MARAMURES – Muzeul Satului din Baia Mare a fost arhiplin de colindatori, maramureseni si turisti veniti din strainatate

0
578

Loading...

Atmosfera satului maramureşean, din zilele de dinaintea Sărbătorii Crăciunului, a fost reconstituită la Muzeul Satului prin tradiţionala deja manifestare „Crăciun în Maramureş”. Din meniul pregătit de gazdele de la Consiliul Judeţean nu au lipsit pomana porcului, bucatele şi băutura din belşug . In materialul video puteti vedeti declaratii, interviuri cu turisti, pregatirea bucatelor pentru Craciun.

Casele Muzeului Satului au prins viaţă şi in acest an la deja tradiţionala manifestare „Crăciun in Maramureş.” Maramureşenii si nu numai au venit la „pomana porcului” şi au degustat din preparatele pregătite de bucătarii aduşi din trei colţuri ale judeţului. Colăcei, tocăniţă de porc la ceaun cu mămăligă, dar şi fasole pentru cei care ţin post,  vinul fiert şi pălinca de Maramureş au fost, din belşug. „Nu cred că trebuie să vină nimeni din străinatate să ne spună cât de valoroasă e zestrea maramureşeană. Trebuie noi să o promovăm, să o punem în valoare, să dăm ocazia acestor minunaţi oameni să se exprime”, a punctat Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. „E nevoie ca în cel mai scurt timp să venim cu elemente suplimentare la lege, să facem legea privind protecţia, conservarea şi păstrarea tradiţiilor din Maramureş, pentru că avem tradiţii unice la nivel naţional şi internaţional, pe care trebuie să le conservăm şi să le extindem”, a spus senatorul maramureşean Liviu Marian Pop, preşedinte al comisiei de muncă din cadrul Senatului. Primarul din Sighetu Marmatiei, Ovidiu Nemes, a lasat administratia de-o parte si a imbracat straie morosenesti. A fost macelar, bucatar si a impartit participantilor si turistilor paharele cu horinca.

(stire in actualizare. Imagini video in cel mai scurt timp posibil)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.