VIDEO – CONTRABANDA TIGARI – Patronul unei firme din Baia Mare si un sofer cercetati de politia de frontiera. In loc de fotolii ei transportau tigari spre Paris

0
398

Aproximativ 10.400 pachete de ţigări cu timbru fiscal românesc, în valoare de peste 125.000 lei, disimulate în cutii de carton destinate pentru transportul unor fotolii în Franța au fost descoperite la ieșirea din țară prin PTF Urziceni – ITPF Sighetu Marmației. Conducătorul auto şi patronul unei firme din Baia Mare de la care au fost încărcate coletele sunt cercetaţi pentru că au prezentat pentru control o scrisoare de transport internaţională ce prezenta urme de modificare.

În data de 11 februarie a.c., în jurul orei 12.00, s-a prezentat pentru a ieși din ţară prin PTF Urziceni cetăţeanul român Nicolae D. în vârstă de 37 ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot Boxer aparţinând unei firme din judeţul Vâlcea. La controlul de frontieră șoferul a prezentat o scrisoare de transport internaţională, în care era consemnat faptul că acesta transportă 12 fotolii, încărcate de la o societate comercială din județul Maramureș, ce urmau să ajungă în Franța. În urma verificărilor s-a constatat însă că scrisoarea respectivă prezintă urme de modificare. Anumite rubrici din document au fost modificate cu pixul. Existând suspiciuni cu privire la conținutul cutiilor, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra coletelor din autoutilitară, ocazie cu care au descoperit, disimulate în cutii destinate pentru transportul fotoliilor, 10.390 pachete cu ţigări de diferite mărci cu timbru românesc, în valoare de 125.260 lei, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta niciun document de provenienţă.

Șoferul a declarat că s-a deplasat la societatea comercială din județul Maramureș, de unde a încărcat coletele respective. Totodată, acesta susține că el știa doar că în cutiile respective sunt 12 fotolii pe care urma să le transporte până la Paris, iar cutiile le-a preluat sigilate, fără să verifice conținutul lor. Patronul firmei este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar conducătorul auto pentru uz de fals. Totodată firma a fost sancţionată cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor art.1, lit.e din L.12/1990 republicată, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de  aproximativ 125.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.