VIDEO – SE INTAMPLA IN ROMANIA– DN 18 B, un drum care nu a cunoscut o lopata de asfalt, dar pentru care esti obligat sa platesti rovigneta

3
1087


O vorba veche spune sa nu lasi drumul pentru carare. Se adevereste in cazul Drumului National 18B care face legatura intre judetul Cluj si judetul Maramures. A fost trecut de vreme buna in administrarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru a fi reabilitat. Numai ca pana acum nu a vazut o lopata de asfalt macar.

Drumul national 18B porneste din localitatea Caseiu de langa Dej si ajunge in satul Rohia, judetul Maramures, apoi la Targu Lapus si de acolo in Baia Mare. Chiar daca este un drum national, nu a fost niciodata asfaltat. Culmea este ca in cazul in care te opreste vreun echipaj de politie si nu ai rovigneta, ai cam incurcat-o si te alegi cu o amenda usturatoare si cu multe puncte de penalizare.

Acest drum care scurteaza distanta dintre Cluj Napoca si Baia Mare este cosmarul soferilor. Drumul este practicabil doar in timpul verii. De altfel, in Caseiul indicatorul pus de cei de la CNADNR ne informeaza ca drumul este deschis doar pana la kilometrul 18, adica pana in Magoaja (judetul Cluj). Incredibil ni se pare si faptul ca soferii care nu sunt din aceasta parte a tarii si se lasa ghidati de GPS, acesta ii ghideaza pe DN 18 B. Iar acolo, nenorocire. Iti rupi masina. “E drum national si niciodata nu a fost asfaltat. Mai bine il lasau judetean si poate era mai bine, poate era asfalt pe el” spune un sofer.

De altfel, inca de pe vremea cand era drum judetean, autoritatile au avut o tentativa de asfaltare, dar din cauza lucrarilor prost facute a ajuns sa fie mai rau ca inainte. “S-a inceput la un moment dat sa se toarne asfalt dar s-au oprit. Acum este si mai rau. Sunt gropi uriase” a spus primarul Gavril Mihut, primarul comunei Chiuiesti.

Oamenii inca spera ca si drumul National care le traverseaza localitatea sa vada asfalt, dar nimeni nu stiu de cand. “Eu inca sper ca vin astia cu asfaltarea. Poate mai traiesc pana atunci” spune un localnic din Magoaja. “Este un proiect de reabilitare a drumului inca din anul 2011, dar inca nu au inceput lucrarile. Noi speram ca acestea sa inceapa cat mai repede” a spus primarul Gavril Mihut.

Pana atunci insa, soferii care vor sa isi scurteze distanta intre Dej si Targu Lapus mai au de asteptat. Mult si bine spunem noi…

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

    • Hmmm…. ciudat.. la mine mere stereo ca este pe acelasi canal… ma rog pe ambianta… Intr-adevar la una dintre camere e ciudat si merge doar mono… dar aceasta filmare e chiar stereo (repet pe ambianta, un singur canal). 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.