VIDEO – SACALASENI – Centru de sprijin pentru copii defavorizati

0
116

Autorităţile din Săcălăşeni fac eforturi pentru prevenirea şi reducerea fenomentului de părăsire timpurie a şcolii , care afectează copiii din categoriile vulnerabile. In acest sens, a luat fiinţă un centru de sprijin in care cei mici au acces la servicii sociale şi educaţionale. Activitatea centrului a fost prezentată in cadrul Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România, pentru ca şi alte primării din judeţ să ia exemplu.

Exemplul de bună practică a fost prezentat edililor maramureşeni , cu prilejul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România . Centrul de sprijin   de la Săcălăşeni vine in ajutorul copiilor defavorizaţi , activităţile fiind direcţionate către cei expuşi riscului de abandon şcolar sau de părăsire timpurie a şcolii. La nivelul ţării,  se prevede organizarea, in mediul rural,  a altor 20 de astfel de centre, care vor ajuta peste 1 200 de copii aflaţi in situaţii de risc.

In altă ordine de idei, tot astăzi, a fost ales consiliul director al Filialei Judeţene Maramureş a Asociaţiei Comunelor din România, precum şi cenzorul acestuia.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.