UPDATE – VIDEO – INFO TRAFIC – Ninsoarea din aceasta seara a pus la grea incercare nervii soferilor din Baia Mare

0
161

VIDEO 1

VIDEO 2

La lasarea intunericului a venit si ninsoarea peste judetul Maramures. Pe toate soselele s-a depus omat desi utilajele de deszapezire au actionat cu material antiderapant. In Baia Mare, in doar cateva ore soselele au fost acoperite de zapada. In scurt timp pentru cei de la volan a inceput aventura pentru că şoselele au devenit alunecoase.

„Foarte naşpa. Foarte lunecuş. Foarte lunecuş da să ştiţi că îşi face treaba ăştia, îs la lucru utilajele. Pe drumurile secundare mai puţin, dar pe drumurile principale e mult mai bine” a spus unul dintre soferi.

„Foarte greu se circula nu e aruncat nimic. Şi în centrul oraşului se circulă foarte greu, e zăpadă şi polei şi mâzgă. Nu am văzut utilaje care să iasă la deszăpezit sau ceva” a spus un taximetrist.

Cativa centimetri de zăpadă sunt şi pe DN 18, în pasul Gutâi, între Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. La fel si la Cavnic. Deocamdată nu sunt aşteptat ninsori abundente în Maramureş care să creeze probleme în trafic.

ACTUALIZARE: Zăpadă frământată pe majoritatea sectoarelor de drumuri

Vremea a fost deosebit de rece. Cerul a fost mai mult noros şi a nins pe arii extinse în Maramureş.  Vântul a suflat slab, la moderat. Stratul proaspăt de zăpadă depus, fiind cuprins între 10 -20 cm. Cantitatea maximă de precipitaţii rezultată în urma ninsorii a fost de 3,1 l/mp, la Suciu de Sus. Stratul de zăpadă măsura, în cursul zilei de ieriu, până la 77 cm, la Cavnic. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -6 grade Celsius şi -3 grad Celsius.  Circulaţia rutieră este asigurată şi  se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Conducătorii întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe următoarele drumuri naţionale: DN1C şi E58;  DN18, în Pasul Gutâi (întreg tronsonul); DN17C, pe DN 18 la Petrova şi Vişeu de Susm dar şi pe întreg tronsonul aceluiaşi drum la Borşa şi până în Pasul Prislop, respectiv pe DN18B, Baia Mare-Târgu Lăpuş. Carosabilul drumurilor naţionale DN18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei este acoperit cu un strat de zăpadă frământată care are grosimea cuprinsă între 1-2 cm. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin practicabilitatea drumurilor naţionale au acţionat cu 30 utilaje şi au împrăştiat 225 tone de material antiderapant. Ninge slab pe sectoarele de drumuri naţionale din zona localităţilor Baia Mare, Vişeu de Sus, Borşa, Târgu Lăpuş, Copalnic şi în Pasul Gutâi. Fulguieşte la Sighetu Marmaţiei şi Copalnic. Vizibilitatea în trafic este bună.

Precipitaţii sub formă de zăpadă au căzut la Cavnic, Budeşti, Ocna Şugatag, Călineşti şi Bârsana. Angajaţii societăţii care întreţin şi asigură viabilitatea celor trei drumuri judeţene (DJ184, DJ109F şi DJ185) au intervenit cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi au răspândit 110 tone de material antiderapant. S-au efectuat lucrări cu frezele de zăpadă pe traseul DJ109F. De asemenea, s-a procedat la lărgirea părţii carosabile pe DJ 184,  DJ109F şi DJ185. Partea carosabilă celor trei drumuri judeţene (DJ184, DJ109F şi DJ185) este acoperită de un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Ninge acum slab la Cavnic, Ocna Şugatag, Călineşti, Văleni şi Bârsana.

A nins  noaptea trecută şi pe celelalte sectoare de drumuri judeţene aflate în administrarea societăţii de drumuri şi poduri. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea acestora au acţionat cu 36 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii depuse pe carosabil şi au utilizat 510 tone de material antiderapant în vederea prevenirii şi combaterii poleiului. Circulaţia rutieră pe aceste sectoare este asigurată şi se desfăşoară în condiţii de iarnă. Carosabilul majorităţii sectoarelor de drumuri judeţene este acoperit cu un strat de zăpadă frământată, cu grosimea cuprinsă între 1-3 cm.

Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.

Cursa aeriană de pasageri a decolat fără întârziere, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Angajaţii aeroportului au efectuat lucrări de degivrare (dezgheţare) a aparatului de zbor. Pe pista aeroportului se găseşte un strat de zăpadă care nu pune probleme la aterizarea sau decolarea aeronavelor. Vizibilitatea este bună în zonă. Ninge slab în zona aeroportului. Temperatura aerului indică valoarea de -8 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.