VIDEO – Coplata se va aplica la externare: 10 lei. Baimarenii nu prea sunt de acord

2
83

Bolnavii maramureşeni  vor plăti o sumă modică pentru serviciile asigurate in spitale , incepând cu luna martie. Coplata va avea valoarea de 10 lei, suma urmând să fie plătită doar la externare.  Asiguraţi sau nu, bolnavii maramureşeni vor achita o sumă modică pentru serviciile din spitale, exceptând cele de urgenţă,  incepând cu luna martie a acestui an. Taxa se va aplica doar la externare şi va fi de maximum 10 lei.

Coplata nu va fi aplicata serviciilor de urgenţă, in ambulatoriu de specialitate, medicina de familie sau in cazul analizelor medicale, precum şi persoanelor exceptate prin lege (exemplu: copii, gravide, pensionari sub 740 lei/luna , bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă, veteranii de razboi).”, se arată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Cu toate să suma este modică, ideea nu este agreată de băimăreni.

Fondul Monetar Internaţional a acceptat introducerea unei coplăţi modice doar la nivelul spitalului, ca mecanism de control al internarilor nejustificate, fictive si a raportărilor false, la propunerea Ministerului Sănătăţii.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.