VIDEO – CAMPANIE INFORMARE – O echipa a SMURD Maramures informeaza maramuresenii de la targul Maramedica 2012 despre importanta celor 2% din impozit pentru avionul SMURD

0
259


Zilele acestea la sediul Camerei de Comert si Industrie Maramures se desfasoara editia a IX-a a expozitiei anuale Maramedica 2012. Aceasta expozitie este specializata in medicamente, aparatura si instrumentar medical, echiapmente si instrument chirurgical, aparatura si instrumentar stomatologic, diagnostic si terapie, articole de unica folosinta, echipamente pentru spitale, ortopedie, medicina de recuperare si multe altele. Printre aceste standuri este si unul mai special: cel al SMURD Maramures. Echipa SMURD Maramures din cadrul ISU Maramures informeaza cetatenii care viziteaza expozitia despre importanta redirectionarii a 2% din impozit pe veni pentru Fundatia SMURD.

Totodata, doritorii pot completa pe loc declaratia 230 prin care acest impozit este directionat spre cumpararea unui avion sanitar.

Alte informatii

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2011, sa sprijiniti activitatea SMURD, completati si transmiteti, pana la data de 15 mai 2012, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:
a) daca aveti doar venituri din salarii se completează declaraţia 230, citind cu atenţie instrucţiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc se completează declaraţia 200, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
Datele de completare a declaratiilor:
Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA PENTRU SMURD
Cod de identificare fiscala: 20177660
Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001
Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.