VICTORIE – Echipa României de handbal feminin U-20 a luat bronzul la Mondial

0
249

VICTORIE uriaşă: România U-20 a cucerit medalia de bronz la Mondialul de handbal, după un meci de poveste. În anul 2014, fetele care formau atunci naţionala sub 18 ani au devenit campioane mondiale. Acum, aceiaşi generaţie a ratat de puţin un al doilea aur, însă a prins podiumul, deși, româncele au condus cu 17-10 la pauză.

VICTORIE  România a fost învinsă în semifinalele Campionatului Mondial de la Moscova de Danemarca, după cum „Adevărul“ a scris aici.   Totuşi, la câteva ore după înfrângerea cu naţionala nordică, tricolorele s-au adunat şi au trecut de Germania, scor 26-25, în meciul pentru medalia de bronz. Victoria ar fi trebuit să se contureze mult mai uşor, în condiţiile în care elevele lui Ion Crăciun au condus cu 17-10 la pauză.

În partea secundă însă, nemţoaicele şi-au revenit şi, pe final, au avut chiar ultimul atac şi ocazia de a egala. România a rezistat însă şi a a cucerit a cincea medalie la Campionatele Mondiale U-20, bilanţul fiind: Aur – 1995, 1999 și Bronz – 1977, 1997, 2016.

Cristina Laslo a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 12 goluri marcate. Pentru România au mai înscris Alina Ilie – 3 goluri, Elena Dache – 3, Florentina Craiu – 2, Elena Stoicănescu – 2, Lorena Ostase – 2, Alexandra Dindiligan – 1, Andreea Taivan – 1. Din lot au mai făcut parte portarii Iulia Dumanska, Bianca Curment, Mădălina Ion şi jucătoarele de câmp Sonia Vasiliu, Alexandra Severin, Florenţa Ilie, Daniela Corban şi Anca Polocoşer.

Pentru actuala generaţie, locul 3 de la Moscova vine după ce, în 2014, fetele pregătite atunci de Aurelian Roşca au câştigat Campionatul Mondial U-18, la Skopje, Macedonia.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.