Viața, deocamdată. Dragi pesediști maramureșeni, să vă fie rușine!

1
126

 

Bună țară, rea croială, mama ei de rânduială, zic versurile unuia dintre cele mai realiste cântece ale vremurilor noastre. Și cum să nu fie croiala rea, din moment ce social-democrații maramureșeni se acoperă de ridicol instalând în fruntea Agenției de Mediu o fostă învățătoare de la țară ce n-are nimic comun cu domeniul respectiv.

Primar vreo trei mandate peste o comună de cântec, ne amintim, dacă nu cumva ne înșală memoria, că doamna chiar a avut ceva probleme cu mediul din cauza pensiunii sale ce refuza să se încadreze în parametrii ceruți. Și pentru asta să o pui șefa instituției? Că nici politic nu mai înseamnă astăzi nimic, din moment ce a pierdut lamentabil alegerile pentru primărie din vara anului trecut, în fața unui necunoscut.

De fapt, dacă stăm bine să cugetăm, metoda de promovare a nulităților care și-au terminat cariera politică locală, tinde să devină o tradiție în PSD. Vă amintiți că, în 2009, pe vremea mariajului de tristă amintire PSD-PDL, Gheorghe Vișovan, cel care a pierdut rușinos alegerile în Rozavlea (după patru mandate!) a fost nominalizat ca director la APIA Maramureș! Noroc că nu l-au lăsat procurorii DNA, care s-au încăpățânat să-l cerceteze și să-l trimită în fața judecătorilor într-un dosar, culmea, de deturnare de fonduri. E drept că și titularul postului, Florin Urs, le-a zădărnicit planul, legându-se cu lanțul de scaun la auzul schimbării, poziție în care a rămas până astăzi.

Dacă se încetățenește metoda, e limpede că nu avem nicio șansă să scăpăm vreodată de ratații și incapabilii politici locali, pentru că mereu se vor găsi argumente penibile, sfidătoare la adresa cetățeanului, să fie menținuți în viața publică, ca și pensionarul decedat în geam ca să-l vadă poștașul.

Oricum am lua-o, instalarea unei neica-nimeni în funcția de șef al mediului, acolo unde prezența unui specialist este vitală (având în vedere gravele problemele nerezolvate cu care se confruntă județul Maramureș), este una dintre cele mai nesimțite acțiuni politice derulate pe aceste meleaguri. Dacă nu aveau un specialist în partid, logic ar fi fost să numească un apolitic și apoi să-l coloreze în roșu, dacă numai așa se poate. Dar, gașca politică mânată doar de interesele din interiorul haitei, a sfidat din nou cetățenii județului, aplicându-le o palmă nemeritată și neașteptată.

Având în vedere că fosta învățătoare nu are pregătirea necesară, mă gândesc când și cum va reuși să se pună la punct și să țină pasul cu legislația din domeniul mediului, știind că aici modificările sunt la ordinea zilei. Sau va fi ca și celebrul Zăroni, plugarul făcut ministru pe vremea comunismului timpuriu, căruia Păstorel Teodoreanu i-a dedicat o nemuritoare epigramă: Văzându-l cum dospește-n îngâmfare/ Și cum se umflă-n pene un nimic,/ Ca și Vasile Conta pot să zic:/ ”O, tu, nimic, cât ai ajuns de mare!”

Nu fosta învățătoare e vinovată de situația creată, ci șefii haitei politice locale, cei care vor să-și răsplătească activiștii de partid pentru ceea ce au făcut și mai ales ce vor face. Se spune că principalul artizan al acestei porcării ar fi secretarul PSD Maramureș, Gabi Zetea, cel care va candida pentru șefia filialei. Manevra neghioabă ar urma să-i aducă voturile celor din Maramureșul Istoric, acolo unde femeia cică ar mai avea ceva influență.

Dacă așa stau lucrurile, nu-l înțeleg pe junele Zetea. De ce era nevoie ca o instituție publică și locuitorii județului să fie umiliți în asemenea hal? Dacă vrea șefia partidului, nu era mai simplu să vorbească cu nașul Ponta și să candideze singur? Se rezolvau problemele și era mai bine pentru toată lumea. Nu s-a ales această cale, motiv pentru care de aici înainte, atunci când va fi vorba despre cele mai mari mizerii legate de numirea politrucilor în funcții ce nu li se potrivesc, PSD Maramureș va fi dat de exemplu. Va curge multă apă pe Săsar, dar rușinea de pe obrazul formațiunii nu va putea fi spălată niciodată. Și nici n-ar fi drept să se spele.
Grigore Ciascai

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. STIMATE DOMN un articol care cu mult curaj scoate in evidenta gloata , mizeria ,, hotii politicieni de MARAMURES LOCALI,, JUDETENI DE PREFECTURA,, directorii aferenti acestora PRIVITI CAT VEDETI CU OCHII TOTI DAR TOTI IN SIR DE 23 DE ANI CE AVERI DIN FURAT AU FACUT,, ,, unul singur a ajuns la GHERLA,, deci nu este spatiu de a fi insirati toti se stiu,, si in continuare morosanu’ ii voteaza iata un ultim exemplu cu chereches primar traseist de loja ,, sau man mircea cu dosare penale de loja sunt bine mercy aveoati lopeti la miini!!!!!!!!!!!!!!!!!!, rusine si mizerie,, sa va rugati moroseni si mai ales baimareni la vilele acestora…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.