VEZI PUNCTUAL PROIECTELE – Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: Împreună cu tinerii, am elaborat strategia de tineret

0
1486

VEZI PUNCTUAL PROIECTELE Primarul municipiului Baia Mare a anunțat recent prin intermediul Facebook că a fost elaborată strategia de tineret a orașului nostru.

Este vorba despre un document strategic, raportat la mai multe priorități ale municipiului.

Vă redăm mai jos, integral, declarația primarului Cătălin Cherecheș pe acest subiect:

„Este un act necesar să avem un astfel de document strategic pentru municipiul Baia Mare, având în vedere faptul că pe fiecare segment am realizat o astfel de strategie.

Raportat la interesul nostru de a pune în aplicare proiectul de Capitala Tineretului din România pentru perioada 2018-2019 dar și proiectele pe care avem, un astfel de document este foarte important.

Este bine ca dorințele tinerilor să fie structurate într-o astfel de formulă, acestea să fie dezbătute și așezate într-un mod coerent.

Nu trebuie să raportăm această strategie la chestiuni care țin de nivel modest din perspectiva viziunii.

Îmi doresc foarte mult să ne gândim atât la lucruri care țin de proiectele hard, la ceea ce construim pentru zona de sport pentru tineret, zona de agrement, zona de after school, zone verzi care să fie utile pentru tineri și adresate lor, diverse centre cu caracter socio-cultural sau diverse spații pentru cazare pentru cei tineri pentru că nu vorbim doar despre tinerii din Baia Mare, ci și de interacțiunea pe care o au ei cu alți tineri pe care trebuie să îi atragem aici.

Am stabilit cu cei de la ADR Nord-Vest să facem un proiect pilot în Baia Mare pentru un centru de IT dedicat exclusiv claselor de gimnaziu.

Asta pentru că manualele acestea pe care le au copiii le au degeaba dacă nu au și table inteligente sau tablete. Dar pentru asta trebuie în primul rând învățați profesorii, din perspectiva tehnologiei.

Ne-am dorit să facem un astfel de centru care va avea o capacitatea de primire de aproximativ 300 de tineri elevi, dotat la cel mai înalt nivel tehnologic și vom vedea exact care este zona în care îl vom amplasa, în incinta unei școli gimnaziale. Pe de altă parte, există un proiect adresat tinerilor care sunt studenți.

Aici, avem în prima fază, anul viitor din februarie încolo, 70 de firme la care o să le acordăm 25.000 de euro și o să facem criteriile în așa fel încât tinerii să fie avantajați. Și mai este un proiect în cadrul căruia 80 de firme vor primi 40.000 de euro.

În aceste cazuri ne raportăm la obiectul de activitate, la eligibilitatea punctajului din perspectiva angrenării tinerilor.

Apoi, sunt câteva proiecte pe care mi le-am dorit și sunt cuprinse în această strategie, idei legate de sport și agrement.

De asemenea, îmi doresc ca în Baia Mare să gândim un mall socio-cultural și de agrement unde să avem toate funcțiunile care să satisfacă interesele întregii comunități.

Acest lucru mi-l doresc să fie realizat în clădirea în care este amplasat Cinematograful Minerul, dar nu este un lucru fix ci unul care îmbină dorința mea de a reabilita o clădire care doar o parte aparține Municipiului Baia Mare și de a genera o funcțiune utilă aici.

Mai sunt lucruri care le avem de făcut în zona Minei Herja și a Stațiunii Izvoare, perimetre care trebuie să le recuperăm pentru Municipiu și pentru a dezvolta proiecte pe zona de tineret.

Un lucru important este, raportat și la activitățile și modul de a se manifesta cei tineri, este să realizăm pe Programul Operațional Regional 30 de km de piste de biciclete în interiorul orașului și în afara orașului, un traseu de 50 de km.

În afara orașului însemnând zona Barajului și traseele montane pe care în mare parte le avem marcate și linia de cale ferată care nu mai e utilă azi, de la Ferneziu până la Italsofa”.

Sursă info ș foto. https://www.facebook.com/catalin.chereches

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Asteptam cu nerabdare finalizarea acestor proiecte nu doar pe hartie sau realitatea virtuala a statisticii autohtone ci si in realitatea de zi cu zi a baimarenilor. Doamne ajuta, macar un sfert dintre ele sa se concretizeze… LA MULTI ANI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.