VEȘTI PROASTE – Medicii anunță proteste din 28 septembrie

0
141

VEȘTI PROASTE  Toamna aduce proteste ale medicilor. Doctorii afiliaţi Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” anunţă că, la sfârşitul săptămânii viitoare vor începe să picheteze Ministerele Muncii şi Sănătăţii, potrivit Știri.TVR.ro.

„Se încalcă Codul Muncii și legislația europeană în ceea ce privește timpul de muncă. Guvernul intenționează să ne oblige să lucrăm 48 de ore pe săptămână. Asta este ca și cum toată țara noastră ar trebui să înceapă să lucreze și sâmbetele – acesta este echivalentul. În acest fel vor găsi soluția să nu ne plătească o gardă – până acum ca să ne facem programul era necesară o gardă, acum vor să nu ne plătească încă o gardă și să o facem ca și cum ar face parte din programul uzual (…)

Dacă vom face 48 de ore de muncă obligatorii pe săptămână înseamnă că două gărzi pe lună vor cădea sub această incidență și cea de-a doua gardă nu va fi considerată ca făcând parte din orele suplimentare, ci va fi plătită ca și cum asta ar fi obligația noastră. Este ca și cum sâmbăta ar deveni zi de lucru pentru toată lumea în medicină”, a explicat medicul Florin Chirculescu, vicepreședinte al Federației Solidaritatea Sanitară.

Medicii vor picheta sediile Ministerelor Muncii și Sănătății în 28 septembrie și în 29 septembrie, urmând ca pe 4 octombrie să fie organizat un miting.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.