VEŞTI DE LA METEOROLOGI – Prognoza meteo pentru mai, iunie şi iulie

0
525
foto http://stiri.covasnamedia.ro/

VEŞTI BUNE DE LA METEOROLOGI Veşti bune de la meteorologi pentru următoarele luni. Temperaturile vor fi în creştere, iar precipitaţiile vor fi însemnate doar în luna mai. Iulie se anunţă a fi cea mai călduroasă lună a anului, cu valori aproape de caniculă şi cu ploi puţine.

Meteorologii anunţă temperaturi în creştere în luna mai, dar şi precipitaţii însemnate, conform Realitatea.

Datele centrului European anticipează cel puţin pentru ultima luna a acestei primăveri având semnal al unei luni apropiate de normal în ce priveşte regimul de temperatura în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice mai coborâte în partea centrală şi nordică a ţării, trebuie însă să specificăm că pe măsură ce ne apropiem de lunile de vara mercurul în termometre va fi în o luna mai faţă de luna aprilie creşte progresiv cu 4,5 grade.

Cât priveşte cantităţile de precipitaţii centrul european anticipează cantităţi normale în partea de sud est şi sud şi excedentare în restul ţării. Luna mai este în general cea mai ploioasă luna a primăverii.

În iunie ploile vor fi mai puţine, iar temperaturile mai ridicate.

„Statistic vorbind luna iunie e cea mai ploioasă luna a anului. Însă datele centrului European cel puţin la acest moment indică canditati sub norme în special în partea de sud-şi sud-est a României. În ceea ce priveşte regimul de temperaturi pare o luna apropiată de norme”, precizează Elena Mateescu.

În iulie, precipitaţiile aproape vor dispărea şi vor lasă locul caniculei.

„Valorile de temperaturi vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării dar în special în partea de sud şi sud est şi în vest să avem cele mai ridicate temp din punctual de vedere al precipitaţiilor pare a fi o luna cu o tendinţa de deficit în cea mai mare parte a ţării”.

sursa INFO

sursa FOTO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.