VEȘTI BUNE – Fondul de Garantare va realoca fonduri băncilor care au epuizat banii pentru Prima Casă

0
246

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, instituţie care evaluează dosarele de credit Prima Casă din partea statului, a anunţat că va iniţia în curând o realocare de fonduri între băncile participante la programul de finanţare Prima Casă, după ce BCR a solicitat alocarea unui plafon suplimentar.

Fondul de Garantare avertizează băncile să ţină cont de faptul că pentru acest an banii alocaţi programului Prima Casă sunt limitaţi şi să nu-şi inducă în eroare clienţii.

„Fondul nu are contact direct cu beneficiarii programului Prima Casă, astfel că responsabilitatea în privinţa încadrării în limitele alocate, monitorizării fluxurilor interne de aprobare a solicitărilor clienţilor, precum și gestionarea ritmului de acordare a creditelor, aparțin exclusiv băncilor. Pentru protejarea intereselor potenţialilor beneficiari ai programului, băncile sunt invitate să procedeze la o informare corectă şi obiectivă a clienţilor în privinţa prioritizării solicitărilor în raport cu resursele de care dispun și să se asigure că dosarele de credit tip Prima casă sunt aprobate în limita plafonului de care dispun“, se arată într-un comunicat al instituţiei publice.

Plafonul alocat pentru acordarea de garanţii în cadrul Programului Prima Casă în anul 2016 a fost în valoare de circa 1.690,1 milioane lei.

 

Fondul de Garantare este obligat să evaluează permanent gradul de utilizare a plafoanelor alocate către finanțatori, estimând în baza ritmului de acordare al fiecarei bănci din primul trimestru al anului 2016, data preconizată la care finanțatorii vor finaliza plafoanele.

În ultima perioadă, activitatea de acordare de garanţii în cadrul programului Prima casă a cunoscut o dinamică semnificativ crescută, iar BCR şi-a epuizat fondurile alocate.

continuarea AICI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.