Vestea bună! Studenţii vor beneficia de 24 de călătorii reduse cu 50% pe an pe transportul feroviar!

0
109

Studenţii vor beneficia într-un an şcolar (1 octombrie – 30 septembrie), pentru transportul feroviar, de 24 de călătorii simple cu reducere de 50% din tariful trenurilor interregio, clasa a II-a, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Proiectul, aflat în dezbatere publică, aduce precizări clare referitoare la călătoria elevilor şi studenţilor pe calea ferată: rangul de tren şi clasa la care se acordă reducere la transport, numărul de călătorii şi perioada în care elevii şi studenţii beneficiază de reducerea de 50% la transportul pe calea ferată, cine decontează contravaloarea călătoriilor efectuate de către elevi şi studenţi.

Conform proiectului, elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, în tot timpul anului calendaristic. Studenţii beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, în tot timpul anului şcolar, care este cuprins între 1 octombrie şi 30 septembrie.

Cheltuielile aferente acestor reduceri vor fi finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, acordarea de tarife reduse cu 50% se va face şi pe bază de abonamente lunare eliberate elevilor şi studenţilor de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători ŤC.F.R. – Călătoriť – S.A.,operatorii de transport feroviar de călători şi de către Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S.A.

Eliberarea biletelor de călătorie şi a abonamentelor lunare pentru elevi şi studenţi, cu tarife reduse cu 50%, se face contra cost, în baza carnetelor de elev sau a legitimaţiei de student pentru reducere transport, vizate la zi pentru anul şcolar în curs de către conducătorii instituţiilor de învăţământ.

Pentru studenţi eliberarea legitimaţiilor de călătorie cu reducere 50% din tariful trenurilor interregio se face în baza legitimaţiei de student pentru reducere transport şi a carnetului de cupoane pentru călătoria studenţilor pe calea ferată cu reducere de 50%.

Ministerul Educaţiei Naţionale va asigura tipărirea legitimaţiilor pentru reducere la transport şi a carnetelor de cupoane care se repartizează instituţiilor de învăţământ superior.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.