VESTEA BUNĂ – Pensii și salarii majorate de la 1 ianuarie 2016!

9
28228

Guvernul se pregăteşte să majoreze pensiile cu 5% chiar din ianuarie 2014. Şi nu este singura modificare prin care milioane de pensionari vor primi bani mai mulţi. Totodată, salariul minim pe economie va fi şi acesta mărit din 2016 în două tranşe.

Loading...

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că pensiile vor fi majorate de la anul cu 5% pentru toţi pensionarii, cu toate că premierul Victor Ponta anunţase că este posibil ca indexarea să fie ceva mai mică în acest an.

”Am finalizat calculele în ceea ce priveşte valoarea punctului de pensie pentru 2016. Mai exact, cei 5,3 milioane de pensionari vor avea pensia mărită cu 5%. Prin aplicarea formulei rezultă o creştere cu 4,31%, dar, ca urmare a măsurilor care au dus la creştere economică, avem posibilitatea de a acorda o creştere a tuturor cu 5%. Practic, valoarea punctului de pensie, care este azi 830 de lei, va ajunge la 866 de lei” a declarat ministrul Rovana Plumb.

Ministrul a precizat că impozitarea pensiilor se va face de la 1.050 de lei din 2016 şi că salariul minim pe economie va creşte de la anul în două tranşe. „Am finalizat şi aici toate studiile necesare în ceea ce priveşte centura de siguranţă a celor care se află pe piaţa muncii şi care lucrează cu salariul minim pe economie. Începând cu ianuarie 2016 acesta va fi de 1.200 de lei, iar de la jumătatea anului de 1.300 de lei”, a conchis ministrul Muncii.

9 COMENTARII

    • Exact lucrul acesta îl spune și ministrul Rovana Plumb în citatul din articol, explicând de ce va fi o majorare de 5% și nu de 4,31%. Sincer, nu înțeleg comentariul dvs.

  1. Citez,, valoarea punctului de pensie , care este azi 830 de lei , va ajunge la 866 de lei,, . Am incheiat citatul . O crestere cu 5% inseamna cresterea punctului de pensie la 871,5% .Sincer nu inteleg calculul dvs.

  2. Doamna ministru Rovana Plumb,va rog dati-l afara pe angajatul analfabet care nu stie sa faca nici macar o inmultire si va furnizeaza date (cifre) eronate ca sa va faceti de ras in fata ecranelor de televizor.Majorarea de 5% anuntata,a punctului de pensie (actual 830,2 lei/pct.pensie), inseamna 871,71 lei/pct .pensie.Valoarea de 866lei/pct.reprezinta majorarea actualului pct.de pensie de 830.2 cu 4,31%,nicidecum 5% asa cum va pacalit subalternul dv,care va vrea compromisa. Nu cu analfabeti din acestia vom putea progresa asa ca luati masuri urgente.

  3. gandtiva si la noi pe care BOC nea penalizat cu 45%.Am lucrat 40 de ani fara armata si recompensa asta am primit.Valtumesc „domnilor”parlamentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.