VESTE NĂUCITOARE PENTRU ELEVI – Ministrul educației vrea să interzică telefoanele în școli

0
969

VESTE NĂUCITOARE PENTRU ELEVI   Prezent, miercuri, la lucrările Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, la Buzău, ministrul Educației, Liviu Pop, a spus că intenționează să facă modificările necesare pentru ca telefoanele mobile să nu mai fie permise în sălile de curs.

Potrivit ministrului Educației, telefoanele mobile ar urma să fie lăsate într-un loc special amenajat și securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.

Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale si, de ce nu, de mass-media” a declarat Ministrul Educaţiei, potrivit Digi24.

Liviu Pop a vorbit la Buzău şi despre desfiinţarea noţiunii de elev de serviciu, reiterând ideea lansată recent într-o vizită la Sibiu. Pop a spus că oricine altcineva se poate ocupa de paza în şcoală, nu un elev care în timpul în care este de serviciu este privat de actul educaţional.

Dorinţa mea e să nu mai fie elev de serviciu, dar, după o dezbatere amplă pe regulamentul de organizare si functionare a învăţământului preuniversitar, vom decide alături de parteneri, de părinţi şi de elevi, dar nu îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală”, a mai spus Ministrul Liviu Pop.

La evenimentul de la Buzău a participat, alături de ministrul Liviu Pop, şi senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educaţiei.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.