VESTE BUNĂ PENTRU ROMÂNIA – Țara noastră va avea acces la sistemul Schengen de informații privind vizele al

0
202

VESTE BUNĂ PENTRU ROMÂNIA   Parlamentul European a votat miercuri propunerea Consiliului de a acorda Bulgariei și României acces la Sistemul de informații privind vizele (Visa Information System).

Loading...

Decizia Consiliului va permite Bulgariei şi României să consulte şi să verifice datele, dar fără dreptul de a intra în sistem, de a le modifica sau de a le şterge, a anunţat, într-un comunicat, Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani a declarat pe contul oficial de Twitter că „România şi Bulgaria trebuie să adere cât mai curând posibil la Schengen. Votul de astăzi privind accesul la Sistemul de informaţii privind vizele e un pas înainte pentru întărirea controlului la frontierele externe.” Parlamentul a specificat într-o rezoluţie legislativă votată la 8 iunie 2011 că Bulgaria şi România sunt pregătite să intre în spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

Încă de la 9 iunie 2011, Consiliul a conchis că Bulgaria şi România au îndeplinit condiţiile legislaţiei Schengen privind frontierele aeriene, terestre, cooperarea poliţiei, protecţia datelor, sistemul de informaţii Schengen, frontierele maritime şi vizele. Decizia politică finală privind aderarea Bulgariei şi României la Schengen, care implică eliminarea controalelor sistematice la frontierele cu statele UE învecinate, trebuie luată de Consiliu cu unanimitate.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here