VESTEA BUNĂ! – FRH a decis că jucătorii echipei Minaur vor putea fi preluați de noul club de drept public înființat de Administrația Locală a municipiului Baia Mare

5
4013

Reprezentanții Clubului Sportiv Minaur, club de drept public înființat în vara acestui an de către Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare, vor face un pas important pentru funcționarea propriu-zisă a structurii sportive. În cadrul ședinței de Consiliu de Administrație a Federației Române de Handbal care a avut loc în 21 decembrie, membrii consiliului au votat în unanimitate completarea în regulamentul și statutul federației a unui articol care prevede ca preluarea unei echipe de către un alt club să se poată efectua în afara perioadei de transferuri.

În urma acestei decizii, Clubul Sportiv Minaur urmează să fie afiliată la Federația Română de Handbal în următoarele zile iar echipa de băieți va fi preluată în întregime cu toți jucătorii de către noua structură, Clubul Sportiv Minaur. Echipa feminină va fi preluată de Clubul Sportiv Minaur abia după finalul acestui sezon competițional pentru că aceasta este angrenată în Liga Campionilor și nu se poate realiza acest demers.
La întâlnirea de ieri a Consiliului de Administrație a Federației Române de Handbal au participat atât Ioan Băban, cât și Daniel Kotecz.

ioan-baban-794x546

„Este o veste foarte bună pentru băimăreni și pentru publicul din Baia Mare pentru că ieri în Consiliul de Administrație a Federației Române de Handbal am dus o muncă susținută împreună cu Daniel Kotecz ca să luăm o hotărâre înțeleaptă care nu este pentru salvarea neapărat a Minaurului, ci și salvarea altor echipe din România care pot să treacă prin situația echipei Minaur. După lungi discuții am ajuns până la urmă la un consens. După o oră de discuții a fost vot în unanimitate pentru care vreau să îi mulțumesc domnului președinte Alexandru Dedu și domnului secretar general Mihai Bocan care ne-au sprijinit în demersul nostru. Mă bucur pentru faptul că de acum publicul băimărean, care pentru mine este unul dintre cel mai bun cunoscător al fenomenului handbalistic din această parte a Europei, va putea să scandeze acel <MINAUR – MINAUR>, pentru că așa se va chema echipa de aici încolo. Și, așa cum și-a dorit domnul primar Cătălin Cherecheș va fi mai multă transparență în cheltuirea banului public pentru că clubul va fi de drept public. Noi ne bucurăm că am reușit să facem această treabă ca Minaur să meargă în continuare. Le urez băimărenilor un sincer <La mulți ani!> și sărbători frumoase și îi aștept la începutul lui ianuarie când vom reface <luptele> pe plan intern și în Liga Campionilor unde ne vom reîntâlni cu echipa națională a României din moment ce avem acolo zece jucătoare medaliate cu bronz la Campionatul Mondial. Și iată că acel proiect de care spunea domnul primar Cătălin Cherecheș în vară ca atenția să fie îndreptată înspre echipa națională de handbal feminin s-a împlinit mai repede decât și-a închipuit dânsul. În decurs de câteva luni echipa națională a României (HCM Baia Mare) s-a întors medaliată de la Campionatul Mondial”, a spus antrenorul secund al HCM Baia Mare, Ioan Băban.

daniel-kotecz

„Este vorba despre o completare la un articol din regulament care se referă la preluarea unei echipe. Potrivit acestuia, preluarea jucătorilor de pe un club pe altul se va face fără transfer. Astfel, noul club poate prelua jucători nu pe bază de transfer, ci prin preluare modificându-se doar denumirea clubului în carnetul jucătorului. Aceștia vor fi preluați până la data de 30 iunie 2016, până la finalul acestui sezon, urmând ca mai apoi jucătorii să opteze dacă mai rămân sau nu la club”, a spus Daniel Kotecz.

Decizia membrilor Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal reprezintă o gură de oxigen pentru echipa masculină de handbal Minaur Baia Mare.
„Mulțumesc în numele băimărenilor iubitorilor de handbal pentru înțelegerea de care au dat dovadă în dorința noastră de a duce HCM Baia Mare și Minaur Baia Mare pe un drum al unei organizări manageriale impecabile, a unei stabilități financiare și a unei performanțe sportive de excepție. Având în vedere condițiile legislative pe care autoritatea locală trebuie să le respecte în finanțarea sportului considerăm că transferul celor două echipe de handbal de la un club de drept privat, HCM Baia Mare, la clubul nou înființat de drept public, Club Sportiv Minaur Baia Mare, este premisa obligatorie pentru ca noi, Consiliul Local și Primăria Baia Mare, să putem finanța acest sport la nivelul de performanță pe care ni-l dorim. Este și ocazia unui nou început pe baze stabile, corecte, legale și orientate exclusiv spre înalta performanță și spre respectul față de sportivi și de suporteri. Atât suporterii cât și sportivii trebuie să înțeleagă că fiecare pas pe care îl fac ca și primar al municipiului Baia Mare este în primul rând orientat spre respectul față de lege și nimic nu se va întâmpla fără ca toate condițiile legale să fie îndeplinite în fiecare moment. Cu riscul de a crea insatisfacții și mai puține bucurii uneori prefer demersuri absolut corecte”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
ionut marta„Privitor la hotărârea Consiliului de Administrație de ieri eu consider că este un prim pas necesar pentru a putea continua operațiunea de preluare al echipei de băieți și al locului din Liga Națională pentru oferirea stabilității financiare și a continuității sportive la nivel înalt”, a declarat Ionuț Marta, responsabil cu preluarea echipei masculine de la Handbal Club Municipal la Clubul Sportiv Minaur.

Potrivit lui Cătălin Cherecheș, în baza hotărârii de ieri a Federației Române de Handbal, până la sfârșitul anului vor fi demarate procedurile de preluare la echipa de băieți. Pe lângă structura managerială, Clubul Sportiv Minaur va avea și un corp de specialiști care va valida de fiecare dată alegerea antrenorilor, jucătorilor și modul în care evoluează din punct de vedere a pregătirii fiecărei echipe. Mai mult, Cătălin Cherecheș a arătat care vor fi următoarele proiecte implementate de Administrația Publică Locală pentru dezvoltarea acestei ramuri sportive.

catalin-chereches10„Vom readuce la viață vechiul sediu al Minaurului de pe Valea Roșie cu un proiect în care să ne orientăm și spre nevoile pe care le are o echipă, respectiv cazări de jucători, săli pentru ședință, săli pentru servirea mesei pentru a reduce costurile. Voi propune Consiliului Local inclusiv acordarea în regim de chirie a unor locuințe pentru sportivi, vom gândi parteneriate aprobate în Consiliul Local între societatea Urbis și Clubul Sportiv Minaur pentru a putea să asigurăm transportul acestor echipe care vor aparține în foarte scurt timp municipiului. Gândul meu este ca să avem un model de organizare dar și un model de relaționare între autoritatea locală, echipe și suporteri, care să ducă spre înalta performanță. Foarte important în acest demers este modul în care vom gândi dezvoltarea piramidei sportive în handbal prin consolidarea parteneriatelor cu cei care șlefuiesc talentele celor mici. Aici ne gândim la parteneriate cu Academia de Handbal Minaur , CSS2, Marta, Extrem și formarea la nivelul clubului nostru a unei academii de handbal feminin, care să cuprindă și cursuri pentru antrenori, cursuri pentru manageri în sport, cursuri pentru impresari sportivi, dar bineînțeles înglobarea unor grupe de copii și juniori din care să extragem următoarele talente ale României. Sper să fie pentru toți o mare surpriză modul în care îmi doresc să se numească această Academie națională de handbal feminin. Nu dezvălui ce nume mi-aș dori să poarte dar mi-aș dori foarte mult să ajungem în punctul în care și cea care are acest nume să accepte să îl ofere în titulatura unei astfel de academii. Va fi un proiect amplu, de lungă durată, un proiect în care Baia Mare își va asuma o contribuție consistentă în fiecare an astfel încât să ne aducem aportul la dezvoltarea sportului la nivel național și la obținerea prestigiului României prin sport”, a spus Cătălin Cherecheș.

Planurile de dezvoltare a handbalului la nivelul municipiului Baia Mare includ atât echipa feminină de handbal cât și cea masculină.

„Astăzi vedem o echipă națională de handbal feminin care a urcat pe podium la Campionatul Mondial având ca și structură de bază lotul HCM Baia Mare. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu această echipă națională acum trei ani dacă nu ar fi fost o comunitate băimăreană și o administrație locală care să surmonteze desființarea Oltchimului? Poate că astăzi ceea ce am făcut noi împreună acum trei ani de zile poate fi numit sacrificiu în beneficiul României. Și am făcut acest sacrificiu cu toată dragostea față de sport și cu toată dragostea față de România. Lucrul acesta ne face să mergem înainte cu și mai mare dorință de a promova jucătoare române și de a aduce doar jucătoare de extraordinară valoare din străinătate. La băieți știu că am avut un început pornit din Divizia B și am ajuns într-un punct maxim chiar dacă acest punct a fost atins nu într-un mod organizat ci într-un mod în care s-au combinat fericit niște șanse majore. Am ajuns cu echipa de băieți la sfârșitul anului competițional trecut să fie campioni. Din perspectiva mea, creșterea nu a fost una sănătoasă și nu a fost una consolidată. Nu a fost niciun fel de relaționare cu Academia Minaur și cu juniorii care puteau fi preluați la echipa mare. Nu a fost niciun fel de orientare spre viitor. Astăzi trebuie să recalibrăm totul gândindu-ne la sportivii români și la modul în care sprijinim echipele de copii și juniori. Astfel că, astăzi principala mea satisfacție este că a reușit cu sprijinul Federației Române de Handbal și cu cel al Consiliului Local să intrăm pe un nou drum și cu echipa de băieți. Dar astăzi echipa de băieți nu este o echipă oarecare. De astăzi această echipă de băieți este adevăratul Minaur pentru că și brand-ul și tot ceea ce înseamnă simboluri aparțin acestui club. Cel mai important simbol al unui club este dragostea pe care cetățenii, suporterii o acordă echipe”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.
Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

5 COMENTARII

  1. Clubul Minaur (baieti)are plati neachitate pentru mai multe contracte de inchiriere apartamente (inclusiv utilitati) aferente unor jucatori foarte buni, care pina zilele trecute au facut parte din lot.Ei au plecat, iar D voastra nu doriti sa platiti.La sediul clubului (centru vechi),toata lumea paseaza problema.Azi doriti sa transferati jucatorii si palmaresul.Datoriile cui le lasati? Poate cineva competent ,totusi , sa ne raspunda?
    Noi i- am respectat si gazduit pina la plecarea lor din proprie initiativa, pentru prestigiul clubului Minaur,al orasului si chiar a romanilor.De fapt, chiar am crezut in acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.