VERIFICĂRI – Transporturile de persoane și mărfuri, verificate de polițiști

0
221

VERIFICĂRI  Polițiștii maramureșeni verifică în aceste zile dacă și în ce măsură transportatorii de persoane și mărfuri respectă legea. Acțiunile de control au început pe data de 25 iulie și se vor desfășura pe întreg parcursul acestei săptămâni, respectiv până pe 31 iulie.

Echipaje ale Poliției Rutiere vor fi amplasate pe principalele căi de acces / ieșire din municipiul Baia Mare, urmând să fie oprite pentru control toate vehiculele destinate transportului de persoane, dar și cele destinate transportului de mărfuri.

Oficialii Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș spun că „acţiunea are ca scop reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă”.

În cadrul acțiunii vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Poliţiştii vor să afle să afle dacă persoanele fizice şi juridice care efectuează transporturi sunt autorizate în acest sens, dacă operatorul şi conducătorul auto deţin documentele necesare, dacă respectă graficul traseului, capacitatea de transport precum şi perioada de conducere şi de odihnă. Totodată verificările vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, deținerea documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Verificări de acest gen se desfășoară nu doar în Maramureș ci și în celelalte județe ale țării, iar rezultatele vor fi făcute publice la finalul acțiunii.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.