VERIFICĂRI AMĂNUNȚITE – DSV Maramureș anunță controale la produsele alimentare congelate

0
345

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  (DSVSA) Maramureș va derula în perioada următoare controale la produsele alimentare congelate. Vor fi realizate acțiuni de verificare la agenții economici din Baia Mare, dar și din alte localități din Maramureș. 

DSVSA Maramureș roagă consumatorii să verifice la achiziționare produsele (carne congelată, carne preparată congelată sau produse  de pescuit neprocesate, dar congelate) data congelării (zi, lună, an).

Această informație este obligatorie să fie inscripționată lizibil, ușor de identificat, redactată în limba română pentru a fi ușor de  înțeles de către consumatori.

„Pe lângă data congelării, consumatorii trebuie să fie informați asupra datei de producție, în conformitate cu Regulamentul ce 853/2004, modificat cu Regulamentul CE 16/2012, data producției însemnând data abatorizării pentru carcase, semicarcase și/sau sferturi de carcasă; data capturăriii sau a colectării în cazul peștelui și produselor de pescuit; data prelucrării, tocării sau preparării pentru orice aliment de origine animală, exclusă activitatea de reambalare”,

se arată în comunicatul DSVSA Maramureș, semnat de directorul executiv al instituției, Dr. Dănuț Crișan.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.