Acasăsinucidere maramuresVENEȚIA OLANDEZĂ -„ Coarnele caprei”, satul fără străzi, unde se circulă doar...

VENEȚIA OLANDEZĂ -„ Coarnele caprei”, satul fără străzi, unde se circulă doar pe apă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Giethoorn este numele unui sat din provincia olandeză Overjissel supranumit și Veneția olandeză. A devenit o atracție pentru turiști pentru că aici nu există decât câteva străduțe, iar transportul se face de cele mai multe ori pe apă.

Casele și-au păstrat stilul tradițional, o parte au o vechime de aproximativ 200 de ani, iar la unele se ajunge exclusiv pe calea apei. Chiar și poștașul vine cu barca.

Primii locuitori ai satului au fost niște migranți care au venit tocmai de pe malul Mediteranei în jurul anului 1230. Potrivit unor legende, aceștia au găsit un peisaj macabru, foarte multe coarne de capre sălbatice, care, cel mai probabil, au fost victimele unui puternic potop din 1170.

De altfel, din această cauză a primit și numele Geytenhorn („coarnele caprei”), care cu timpul s-a transformat în Giethoorn.

Apoi, în istoria satului și-au făcut loc și minerii, datorită importantelor zăcăminte de turbă. Canalele și lacurile artificiale din zonă au fost construite pentru a transporta cărbunele cât mai ușor. În jurul canalelor s-au format și insule, pe care oamenii și-au construit casele.

Locuitorii treceau dintr-o parte în alta pe podețe de lemn sau pe apă. Localitatea a început să devină o atracție turistică după ce aici s-a filmat, în 1958, comedia „Fanfara”, regizată de olandezul Bert Haanstra.

Satul are în prezent în jur de 2.600 de locuitori. Datorită numărului mare de turiști, aici au fost construite mai multe muzee.

La Olde Maat Uus se poate vizita o fermă tipică din 1800, în care se poate vedea cum se trăia aici. De asemenea, mai este muzeul De Oude Aarde, care găzduiește expoziții de cristale și minerale. Mai este și Gloria Maris, în care este o expoziție de scoici. Mai există și un muzeul al mijloacelor de transport, de la automobile vechi, până la biciclete și role.

Sursa: greatnews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA