VÂNZĂRI – Vezi cât a avansat comerțul cu amănuntul

0
114

VÂNZĂRI  Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, considerat cel mai important indicator al consumului populaţiei, a avansat în luna mai cu 15,8%, faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, ritmul de creştere a încetinit sensibil faţă de lunile anterioare, iar vânzările au fost susţinute mai ales de vânzările de alimente.

În martie şi aprilie, rata de creştere a depăşit 19%, după un ritm-record înregistrat în februarie, de 21,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Ritmul din februarie a fost cel mai ridicat din iulie 2008, când avansul a fost de 22,6% faţă de iulie 2007.

Cumulat pe primele cinci luni, afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 18,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Datele oficiale, care exclud vânzările de autovehicule şi motociclete, arată că afacerile din comerţ au fost susţinute în luna mai în special de vânzările de produse alimentare.

„Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2016, comparativ cu luna mai 2015 a înregistrat o creştere cu 15,8% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+20,0%), vânzările de produse nealimentare (+14,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,1%)”, se precizează în comunicatul INS.

Mai multe, aici.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.