VAMĂ – Țigări de contrabandă ascunse în mașini

0
823

Ieri, 30 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în ţară Bogdan A., în vârstă de 27 de ani, din municipiul Satu Mare. Tânărul conducea un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Satu Mare.

Având suspiciuni că acesta transportă ţigări, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Cu această ocazie au fost descoperite în uşi, în bara din spate, în compartimentul motor şi în filtrul de aer al autoturismului 596 pachete de ţigări de diferite mărci, unele cu timbru ucrainean, altele netimbrate, în valoare totală de 2.682 lei.

Pentru că a ascuns ţigările în încercarea de a le sustrage controlului vamal, şoferul a fost amendat cu 5.000 lei, ţigările i-au fost confiscate, iar maşina reţinută până la plata amenzii.

Tot ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul Român Florin C., de 33 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră împreună cu organele vamale au efectuat verificări asupra mijlocului de transport, fiind astfel descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul maşinii, 200 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi R Moldova.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar ţigările în valoare de 244 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea autoturismul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.