VALEA VIŞEULUI – Ucrainean reținut și 4.800 pachete cu țigări de contrabandă confiscate 

0
324

VALEA VIŞEULUI Polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit și confiscat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 4.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ieri, 21 ianuarie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Valea Vișeului mai multe persoane care se îndreptau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând, în spate, colete voluminoase.

Au somat verbal persoanele în cauză, însă acestea au abandonat coletele și au fugit. Poliţiştii de frontieră au executat un foc avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea unui cetățean ucrainean, S. Serhievici, în vârstă de 22 de ani.

În imediata apropiere au depistat 10 colete cu țigări de proveniență ucraineană. Cetățeanul reținut, împreună cu baxurile cu țigări, a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 4.800 pachete țigări, marca Marble, în valoare de peste 56.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.