URMĂRIRE PENALĂ – DIICOT acuză familia din Carei care și-ar fi pus copiii să asambleze jucării și câte 13 ore pe zi, de trafic de minori

0
504

URMĂRIRE PENALĂ  Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori, în legătură cu aspectele semnalate în reportajul ziarului britanic „The Sun”, care prezintă situația unei familii din orașul Carei care și-ar pune copiii la muncă și câte 13 ore pe zi la asamblarea unor ouă de jucărie, au anunțat azi, 23 noiembrie oficiali din cadrul DIICOT.

Dosarul se află în lucru la DIICOT — Biroul Teritorial Satu Mare.

În reportajul realizat de jurnaliștii englezi de la „The Sun” apare o familie din Carei, formată din mama, tatăl, fiul în vârstă de 11 ani și fiica de 6 ani, care asamblează ouă de jucărie Kinder.

Citește mai multe despre caz, aici: PRESA STRĂINĂ – Copii din România plătiți mizerabil pentru a asambla jucăriile din ouăle Kinder

În materialul prezentat de publicația britanică se vorbește despre „sclavii minori” din România, care sunt plătiți cu 20 de lei pentru 1.000 de ouă cu surprize. Jucăriile sunt trimise la o fabrică din Carei, după care ajung în Ungaria, unde sunt învelite în ciocolată.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.