Un talhar si doi hoti au fost trimisi in judecata de procurorii baimareni

0
202
foto arhiva
foto arhiva

Calin Ilea – acuzat de furt calificat si talharie

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a inculpatului ILEA CĂLIN(aflat în stare de reţinere), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat (4 acte materiale) şi tâlhărie.  Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, au rezultat următoarele:

Inculpatul Ilea Călin în zilele de 25, 26/27 septembrie 2013, 12 octombrie 2013, aflându-se pe unele străzi şi în parcul Mara, din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, a sustras telefoane mobile, bunuri şi sume în lei de la părţile vătămate T.S.R., N.A., L.R.M. şi S.T.G., cauzându-le un prejudiciu evaluat la suma de 2.200 lei.

În data de 27 octombrie 2013, în jurul orelor 17:00, inculpatul s-a aflat pe str.Ş., din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, unde a încercat să sustragă telefonul mobil al părţii vătămate B.D.A. Partea vătămată a opus rezistenţă, iar inculpatul a folosit forţa deposedând-o de telefonul mobil, cauzându-i leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale, precum şi un prejudiciu în sumă de 900 lei.

Instanţa a admis propunerea de arestare preventivă şi a dispus arestarea inculpatului Ilea Călin în perioada 29 octombrie 2013 – 26 noiembrie 2013.

Au furat o borseta in Targu Auto de la Satu Nou de Jos

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a inculpaţilor DRĂGAN RADU şi VARGA DAFIN (aflaţi în stare de reţinere), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi respectiv complicitate la furt calificat. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, au rezultat următoarele:

Inculpaţii Drăgan Radu şi Varga Dafin în data de 27.10.2013, în jurul orelor 09:30, se aflau în târgul auto din localitatea Satu Nou de Jos, judeţul Maramureş. Inculpatul Drăgan Radu fiind ajutat de coinculpatul Varga Dafin, a sustras dintr-o borsetă pe care o avea partea vătămată O.N., un portmoneu ce conţinea acte de identitate, carduri bancare, suma de 1.000 euro şi 120 lei. Instanţa a admis propunerea de arestare preventivă şi a dispus arestarea inculpaţilor în perioada 30 octombrie 2013 – 27 noiembrie 2013.

Facem precizarea că punerea în mişcare a ambelor acţiuni penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.