Un sofer din Copalnic Manastur va fi judecat pentru refuz de recoltare de probe de sange si sfidarea politistilor

1
130

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş au dispus trimiterea în judecată a inculpatului COSMA MARIUS, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi sfidarea organelor judiciare. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În data de 13 aprilie 2013, inculpatul a condus pe drumurile publice, respectiv DN 18B, pe raza comunei Copalnic Manastur, judeţul Maramureş, un autoturism, fiind implicat într-un accident de circulaţie. La solicitarea organelor de poliţie de a se supune recoltării probelor biologice, acesta a refuzat. În acest context, a adresat cuvinte jignitoare şi insultătoare, precum şi ameninţări, la adresa integrităţii fizice a părţilor vătămate M.I. şi M.S., lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, care se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târgu Lăpuş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.