Un răspuns pe măsură. Ponta îi dă replica lui Băsescu: Demisionăm, eu vreau alegeri parlamentare!

0
50

Cacealmaua lui Băsescu cu renunțarea la mandat mai devreme dacă demisionează și cei „588 de parlamentari” nu a rămas fără răspuns politic din partea USL. Premierul a a declarat joi că şi el şi liderul PNL Crin Antonescu vor demisiona din Parlament dacă Traian Băsescu îi va convinge pe parlamentarii PDL, care au intrat de pe locul doi, să recurgă la acelaşi gest.
Noi demisionăm, eu vreau alegeri parlamentare, să-i convingă dl. Băsescu și pe cei de la PDL să demisioneze, a transmis Ponta joi de la Iași.
Întrebat de declarațiile lui Băsescu potrivit cărora şi-ar depune demisia din funcţia de preşedinte pentru a declanşa alegeri prezidențiale anticipate, dacă şi parlamentarii ar face acest lucru, premierul Victor Ponta a spus:
„Înseamnă că nu demisionează. Eu demisionez, şi domnul Antonescu demisionează. Să văd cum demisionează cei de la PDL şi PP-DD. Eu chiar vreau alegeri parlamentare ca să nu mai intre nimeni de la PDL, care a intrat în Parlament de pe locul doi. E o poveste (…) Sigur că preşedintele a jucat tenis: hai să refuz, că nu-mi dau demisia, dar să zic şi eu ceva care nu se poate.
Eu sunt convins în continuare că discutând mai puţin inflamat şi mai raţional o să vedem dacă e bine pentru România să stea anul viitor şase luni în campanie sau dacă e bine să stăm mai puţin în campanii electorale, lucru pe care o să-l decidem împreună imediat după ce ne gândim puţin. În rest, eu mizez totuşi pe raţiune, chiar dacă aceasta vine un pic mai târziu.
Au sărit toţi de la PDL că nu e bine. Dar când e bine? Să ne spună ei când să facem alegeri şi aşa vom face”, a mai declarat premierul.
Varianta demisiei tuturor parlamentarilor nu are rezolva „tehnic” problema, iar Ponta a și lăsat să se înțeleagă asta. Răspunsul lui Ponta este unul politic, o replică la cacealmaua lui Băsescu.
Premierul a explicat joi și de ce ar fi binevenite alegerile prezidențiale anticipate.
„Am cel puţin trei motive pentru care am propus eu, nu domnul Crin Antonescu, această comasare. Preşedintele Traian Băsescu nu va candida la alegerile prezidenţiale, pentru că nu mai are voie.
Anul viitor, alegerile europarlamentare nu pot fi schimbate ca dată şi pentru mine şi miniştrii care avem zi de zi treburile ţării, să nu ai şase luni de campanie electorală este un lucru bun pentru ţară în acest context. Mai este un al treilea lucru, pentru că eu gândesc pe termen lung în perioada 2014 – 2019.
În anul 2019 vom avea preşedinţia Uniunii Europene. Dacă nu facem decalaj de ciclu electoral, vom avea preşedinţia Uniunii Europene în campanie electorală. Aşadar, să nu ne facem de râs. Nu a impus nimeni nimic. Am discutat raţional şi cred că raţiunea va învinge”, a explicat, într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here