UN PRIMAR ŞI UN CONSILIER LOCAL DIN MARAMUREŞ – Doi declaraţi incompatibili de ANI

0
1168

UN PRIMAR ŞI UN CONSILIER LOCAL  Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a doi aleşi locali din Maramureş.


Pentru Ioan Romaniuc, primar al comunei Rona de Sus, a fost constatată starea de incompatibilitate deoarece în perioada 24 septembrie 2012 – 04 iulie 2014, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de administrație al Școlii gimnaziale ”Rona de Sus”, Maramureș, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Aceeaşi situaţie a fost constatată şi pentru Liviu Toader Duncă, actualmente consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bogdan-Vodă.

În perioada 19 decembrie 2012 – 07 iunie 2016, S.C. Violiv Mixt S.R.L, (societate comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator), a emis facturi fiscale în baza cărora a furnizat produse către Primăria comunei Bogdan Vodă, judeţul Maramureş, respectiv Şcoala Gimnazială Bogdan Vodă, judeţul Maramureş, persoana evaluată încălcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2), coroborat cu art. 92, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Potrivit legii, „Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Sursa info eMM.ro

citeşte şi ÎNCĂ UN MARTOR IMPORTANT DEMONTEAZĂ AȘA-ZISUL FLAGRANT – Mărturia secretarei lui Cherecheș: Șpan lansa amenințări; „o să îți arăt eu, o să vezi tu ce o să îți fac dacă nu mă ajuți”

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.