UN NOU SEISM – Cutremur de mică intensitate în Maramureş joi seara

0
427

UN NOU SEISM produs în Maramureş se alătură seriei de cutremure neobişnuite care au avut loc, în ultimele zile, în România.

Potrivit datelor obţinute de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc ieri seară, la o adâncime de doar 12,4 kilometri.

Cutremurul a avut magnitudinea de 2 pe scara Richter şi s-a produs foarte aproape de graniţa cu Ucraina, într-o regiune unde mişcările tectonice sunt foarte rare.

În aceeaşi zonă s-a mai produs un cutremur, tot de suprafaţă, în urmă cu două zile. Seismul a avut loc la doar 2 kilometri adâncime şi o magnitudine de 2,4 grade pe Richter.

În ultimele zile, în România au avut loc nu mai puţin de şapte cutremure neobişnuite, toate de suprafaţă, iar unele dintre ele în zone unde mişcările tectonice sunt foarte rare.

Cel mai puternic cutremur din 2017 s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 pe Richter, cutremurul fiind resimțit și la București.

Duminică, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că românii nu trebuie să se teamă de un seism catastrofal până în anul 2040, când, în opinia lui, se poate produce un seism foarte puternic, la o adâncime foarte mare.

sursa info Observator

citeşte şi LA ADÂNCIME MICĂ – Cutremur în Maramureş în dimineaţa de miercuri

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.