UMILINȚĂ PENTRU DNA – Dosarul în care se arată că mai mulți polițiști de frontieră ar fi luat șpagă, declarat nul în instanță

0
301

UMILINȚĂ PENTRU DNA  Direcția Națională Anticorupție suferă o înfrângere majoră în instanță, în unul dintre dosarele de răsunet instrumentate de procurorii anticorupție. Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Arad a anulat mai multe ordonanţe şi a respins ca neconform rechizitoriul procurorilor DNA Timişoara în dosarul poliţiştilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea acuzaţi că cereau şpagă pentru trecerea unor TIR-uri cu ţigări de contrabandă şi anvelope uzate.

Dosarul, înregistrat la Tribunalul Arad pe 3 martie, a ajuns în analiza unui judecător de cameră preliminară, care a constatat că o serie de probe din dosar ar fi fost administrate nelegal. Astfel, potrivit încheierii pronunţate pe 11 aprilie, acesta a constatat „nelegalitatea unor dispoziţii” şi, pe cale de consecinţă, nulitatea ordonanţelor prin care au fost autorizaţi un număr de 13 investigatori sub acoperire pentru dovedirea suspiciunilor de corupţie care planau asupra poliţiştilor de frontieră din Vărşand.

„Pe cale de consecinţă, constată nulitatea tuturor actelor de urmărire penală efectuate în baza Ordonanţelor a căror nulitate a fost constatată”, se precizează în soluţie, potrivit ebihoreanul.ro.

Judecătorul a constatat, de asemenea, nelegalitatea Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale în cauză, dar şi neregularitatea actului de sesizare al instanţei, dispunând transmiterea încheierii motivate la DNA Timişoara, pentru ca, în termen de 5 zile de la comunicare, procurorul să remedieze neregularităţile şi să comunice dacă menţine trimiterea în judecată a inculpaţilor.

Procurorii DNA Timişoara au descins în dimineaţa zilei de 18 ianuarie în vămile din judeţul Arad, într-o operaţiune similară cu percheziţiile din primăvara anului 2015, de la Vama Moraviţa. Însoţiţi de poliţişti DGA, procurorii au blocat simultan activitatea vămilor Turnu, Nădlac 1 şi 2, şi Vărşand, ridicând 18 poliţişti de frontieră, care au fost duşi pentru audieri la sediul DNA Timişoara.

Potrivit presei, Florin Avram, şef de tură din Vărşand, ar fi cerut 41.000 euro unui investigator sub acoperire, pentru a-l lăsa să facă trafic de ţigări prin respectivul punct, dar şi să închidă ochii la orice alt trafic de ţigări de contrabandă. Avram le-ar fi spus anchetatorilor sub acoperire că este dispus să „închidă ochii” la orice va trece ilegal peste graniță.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.