ULTIMUL DRUM – Părintele Liviu Ştefan a fost înmormântat în Baia Mare

0
1107

Catedrala Veche din Baia Mare l-a primit pentru ultima dată pe preotul Liviu Ştefan, slujitor al acesteia timp de mai mulţi ani. Slujba prohodului a fost oficiată de Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de peste 70 de preoţi.

Părintele Liviu Ştefan a absolvit Institutul Teologic Ortodox din Sibiu în 1965, ca şef de promoţie. A fost preot în judeţul Hunedoara, timp de trei ani, în Protopopiatul Baia Mare timp de 17 ani, iar apoi, până la pensionare, preot în Cluj-Napoca, unde a construit şi o biserică. La Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a fost transferat pentru a ocupa postul de vicar administrativ, în 1985, funcţie pe care o deţine până la desfiinţarea acesteia, în 1992.

Pr. Liviu Ştefan a fost secretar al Adunării Naţionale Bisericeşti şi preşedintele unei comisii a acesteia. A publicat studii şi articole în cărţi şi reviste teologice.

Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a transmis familiei şi tuturor celor îndoliaţi cuvinte de îmbărbătare şi condoleanţe. Un ultim omagiu i-a fost adus de PS Iustin Sigheteanul care a explicat rânduiala slujbei înmormântării unui preot. (Andrei Fărcaș)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.