ACTUALIZARE – ULTIMA ORĂ – Cristian Heuberger a demisionat de la conducerea Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”

50
12136

În urmă cu câteva minute, Cristian Heuberger, directorul Colegiului Național ”Gheorghe ȘIncai”, și Marina Lici, directorul adjunct al colegiului, și-au dat demisia din structura de conducere.

În urma dezvăluirilor făcute în exclusivitate de actualMM.ro, elevii colegiului și-au exprimat public nemulțumirile în cadrul unei întâlniri avute astăzi cu primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Liceenii s-au arătat nemulțumiți de obligativitatea purtării uniformei, aspectele stipulate în cadrul contractului educațional dar și de faptul că sunt supravegheați video în timpul orelor de curs.

Reacția conducerii la întâlnirea cu elevii și primarul Cătălin Cherecheș a fost prezentarea demisiei.

Actualizare: La orele prânzului, Cristian Heuberger și Marina Lici și-au prezentat demisiile la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

„În jurul prânzului atât domnul Heuberger cât și doamna Lici și-au depus demisia la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Au motivat amândoi, în scris, că au luat această decizie din motive personale. Până la numirea unei noi structuri de conducere, rămân amândoi în funcție. Dar sperăm ca, cât de repede, chiar în această săptămână, să convocăm Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean pentru a găsi o soluție pentru Colegiul Național „Gheorghe Șincai””, a declarat pentru actualmm.ro, Ana Moldovan, inspector șef al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Simona Vasiac

CITEȘTE AICI ȘTIREA PUBLICATĂ ÎN EXCLUSIVITATE DE ACTUALMM.RO.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

50 COMENTARII

  1. Am fost la Sincai, am purtat uniforma, și nu am murit, mergeam la liceu ca sa învăț, în oraș ma îmbrăcăm cum vroiam, nu vad nimic rău în a purta uniforma, nu sunt comunist, probabil ma catalogați asa ,dar nu e adevărat, unde locuiesc acum , școlile particulare, au uniforme, și nu e nici o rușine sa le porți scopul scolii e nu de a promova moda…..

  2. In 1968 , studentimea pariziana revoltata impotriva „autoritarismului” lui Charles de Gaulle cerea o Scoala si o Franta in care este INTERZIS SA INTERZICI. Un tinerel inept , cu freza creata, pe nume Nicolas Sarkozy , satul de carte si avid de libertate, va ajunge presedintele Noii Frante modelate dupa chipul si asemanarea generatiei lui. Morala: NU ESTE INVATATURA PE SEAMA TUTUROR ; CELOR PROSTI, CELOR NELUMINATI, MAI TARE LE STRICA! Nu e de mirare ca azi politicienii nu fac parte din categoria lui de Gaulle, ci a lui Sarkozy.

  3. Doamna, inspector sper ca veti cerceta cu atentie la solutia pentru Colegiul National Gh. Sincai.
    Aduceti-va aminte ca eu, si multi altii printre care fiica dumneavoastra am purtat cu mandrie uniforma acestei institutii, pe vreamea cand dumneavoastra erati „profa” noastra de Lb. si Lit. Romana.

  4. Chereches s-a purtat total neprofesional fata de domnii profesori. Asta nu schimba faptul ca Heuberger conduce acest colegiu ca si cum ar fi proprietatea lui. Conform legii, nu poti obliga elevii int-o institutie de stat (pentru ca acest colegiu este de stat, nu proprietatea domnului Heuberger) sa poarte uniforma. Vreau sa-i informez pe cei care vor spune ca nu am prea fost la scoala pe afara, ca ‘pe afara’ mi-am facut facultatea, masteratul si doctoratul. Intr-adevar la liceele particulare (in general in Marea Britanie) elevii au uniforme, dar aceste licee sunt PARTICULARE. In liceele de stat, uniforma nu este obligatorie. De asemenea, este ilegal a se instala camere se supravegheat intr-o sala de clasa fara acordul profesorului si fara a informa in scris elevii despre acest lucru. Instalarea pe ascums de camere de filmat intr-o astfel de institutie publica se poate pedepsi, conform legii, si cu inchisoarea. Domnul Heuberger a instalat de curand camere de supravegheat in clase fara a instiinta elevii si fara a cere, in prealabil, acordul profesorilor care predau in acele clase. Ma scuzati, dar domnul Heuberger are un compartament care s-ar potrivi mai degraba in Rusia lui Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.