ULTIMA ORĂ – 39 de sirieni găsiți de autorități în județul Maramureș

4
4108

ULTIMA ORĂ Polițiștii maramureșeni au identificat 39 de străini pe raza localității Asuaju de Jos. O parte dintre ei, 28 la număr se ascundeau într-o casă părăsită și alți 11 au fost găsiți în pădure.

ULTIMA ORĂ La această oră, cei 39 de sirieni au fost cazați deja la Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Şomcuta Mare Șomcuta Mare.

Potrivit primelor informații niciunul dintre cei 39 de sirieni nu aveau asupra lor documente și nici nu și-au putut justifica prezența în localitatea Asuaju de Jos.

După ce au fost găsiți, oamenii legii au efectuat primele verificări în acest sens, constatând că niciunul dintre refugiați nu prezintă urme de violență.

Încă nu se cunosc împrejurările în care refugiații au ajuns la Asuaju de Jos. Polițiștii alături de alte instituții abilitate continua cercetările în acest caz.

Potrivit unor surse, străinii par a fi originari din Orientul Mijlociu, fiind cel mai probabil vorba de cetăţeni din Siria şi Irak.

„Cei 39 de cetăţeni străini au fost descoperiţi în cursul zilei de duminică, într-o pădure din vecinătatea localităţii Asuajul de Jos. Aceştia nu aveau asupra lor nici un document de identitate şi nici nu îşi puteau justifica prezenţa în zonă”, a precizat Dumitriţa Rus, care a adăugat că deocamdată nu au putut fi stabilite cu exactitate identitatea şi ţările de origine ale migranţilor.

Potrivit reprezentantului IPJ, în urma unei examinări exterioare s-a putut constata nici una dintre persoanele descoperite nu prezentau urme de violenţă sau agresiune fizică.

Cetăţenii străini au fost predaţi în cursul zilei de duminică Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Şomcuta Mare, în judeţul Maramureş, instituţie aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş a mai precizat că persoanele se află în siguranţă şi urmează să beneficieze de sprijinul autorităţilor de stat, conform legislaţiei în vigoare.

FOTO – arhivă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.