UCRAINA ȘI-A ÎNCHIS GRANIȚELE – Proteste la punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației

0
606

UCRAINA ȘI-A ÎNCHIS GRANIȚELE  Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Ucraina că, începând cu data de 12 noiembrie 2016, din cauza unor mișcări de protest civic, organizate de cetățenii ucraineni, punctul de trecere a frontierei dintre România și Ucraina de la Sighetu Marmației – Solotvino este închis pentru traficul rutier, fiind permisă doar trecerea pietonilor.

În aceeași situație se află și punctul de trecere a frontierei „Ujgorod” aflat la frontiera cu Slovacia. Organizatorii protestelor afirmă că acestea au un caracter de durată, până când legislația ucraineană privind deținerea și utilizarea autoturismelor înmatriculate în alte state va fi amendată conform dorințelor lor.

Pentru situațiile de urgență, cetățenii români care trebuie să călătorească în sau din Transcarpatia pot utiliza punctul de trecere al frontierei Halmeu – Diacovo, care nu este afectat de aceste acțiuni de protest.

Advertisment Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.