TURISM ÎN MUNȚII MARAMUREȘULUI – Cascada Măgura, recent descoperită, va fi introdusă în circuitul turistic

0
655
Foto: România Liberă

TURISM ÎN MUNȚII MARAMUREȘULUI  Cascada Măgura, recent descoperită în Munţii Maramureşului, urmează a fi introdusă în circuitul turistic, fiind al doilea obiectiv de acest gen din judeţul Maramureş, a declarat  primarul comunei Moisei, Toader Şteţcu.


Cascada Măgura aşa cum a fost botezată de localnici va deveni obiectiv turistic de interes judeţean şi urmează a fi introdusă în circuitul turistic local. (…) Intenţia noastră imediată e să amenajăm locul din vecinătatea obiectivului ca să corespundă unui turism modern. Turiştii au deja acces pe cale auto până în apropiere de cascadă, iar de aici mai departe avem în gestiune două trasee montane marcate pentru cei care intenţionează să-şi continue urcuşul pe munte„, a a declarant Ștețcu pentru Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, în ultimii zece ani, agroturismul rural s-a dezvoltat constant, iar parcurile naturale şi naţionale situate în apropierea localităţii Moisei sunt vizitate de turişti români şi străini.

Avem de la un an la altul mai multe pensiuni, semn că e o mică afacere locală care începe să prospere. Parcul Natural Munţii Maramureşului, cât şi Parcul Naţional Pietrosul Rodnei atrag anual sute de turişti. Ne vom concentra pe promovarea turismului local, a principalelor obiective, cât şi pe întreţinerea unei infrastructuri adecvate care să vină în sprijinul turiştilor. Turismul rural poate avea o contribuţie însemnată la bugetul local, fireşte dacă avem şi condiţii bune”, a precizat Toader Şteţcu pentru Agerpres.ro.

Pe raza comunei Moisei se mai află Rezervaţia Naturală „Izvorul Bătrâna”, Mănăstirea Moisei şi Monumentul Eroilor căzuţi în cel de al Doilea Război Mondial  O altă cascadă înaltă de aproape 100 de metri, Cascada Cailor, poate fi vizitată de turişti în Parcul Naţional Pietrosul Rodnei, din vecinătatea oraşului maramureşean Borşa.

 

Sursă info: Agerpres

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.