TURCIA SUB TEROARE – (VIDEO) Atentat terorist la Ankara soldat cu cel puțin 32 de morți!

0
1026

O puternică explozie a avut loc duminică seara în Ankara, capitala Turciei. Explozia s-a produs în Piața centrală Kizilay, în apropierea parcului central. Focuri de armă au fost auzite după explozie. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului. Potrivit AFP, este vorba de un atentat cu mașină capcană.

PKK sau un grup afiliat este responsabil pentru atentatul de la Ankara, potrivit constatărilor inițiale

Constatările inițiale sugerează că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, sau un grup afiliat este responsabil pentru atentatul cu mașină capcană comis duminică în capitala Turciei Ankara, care a ucis 27 de persoane și a rănit mai mult de 75, a declarat un oficial din securitatea turcă, în timp ce nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității, informează Reuters și DPA.
„Potrivit constatărilor inițiale, se pare că acest atac a fost comis de PKK sau o organizație afiliată”, a declarat acest oficial pentru Reuters.

Explozia, care a putut fi auzită la o distanță de mai mulți kilometri, a aruncat resturi arzânde pe o suprafață de câteva sute de metri, într-o zonă unde sunt situate Ministerele Justiției și de Interne, un tribunal central și fostul birou al prim-ministrului turc.

031320081767826383

Guvernul a acuzat PKK și militanții kurzi din Siria pentru atentatul precedent cu mașină capcană comis la doar câteva blocuri distanță pe 17 februarie, care a ucis 29 de persoane, majoritatea dintre ei soldați. Acest atac a fost comis în apropierea cartierului general al armatei turce, parlamentului și altor instituții guvernamentale cheie și a fost revendicat de o grupare disidentă față de PKK, amintește Reuters.

Președintele Tayyip Erdogan a discutat cu ministrul de interne Efkan Ala la telefon după explozia de duminică, au declarat surse prezidențiale.

Explozia de duminică a avut loc într-o stație de autobuz din Piața Kizilay din centrul capitalei și cele mai multe victime sunt civili,
potrivit mass-media locale.

Vineri, ambasada SUA în capitala turcă a avertizat asupra unui „potențial complot terorist pentru a ataca clădiri guvernamentale și locuințe situate în
zona Bahcelievler din Ankara”. Această zonă este la o distanță de 3 km de locul exploziei de duminică.

Nu a existat nicio declarație imediată din partea guvernului turc, care a impus mass-media un „blackout” asupra atacului, notează DPA.

https://youtu.be/BvobV0gppxk

UPDATE 22:16: Un nou bilanț al victimelor. Agenția Reuters anunță cel puțin 32 de morți.

UPDATE 20.45 Cel puțin 27 de persoane au fost ucise și alte 75 rănite în explozia din centrul Ankarei, a anunțat guvernatorul local, citat de CNN-Turk, relatează Reuters. „Potrivit constatărilor inițiale, se pare că acest atac a fost comis de PKK sau o organizație afiliată”, a declarat un oficial pentru Reuters.

UPDATE 20:40: AFP a anunțat cel puțin 25 de morți și 75 de răniți. Potrivit AFP, este vorba de un atentat cu mașină capcană.

UPDATE 20.23. Explozia pare să fi fost un atentat sinucigaș cu mașină capcană. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

UPDATE 19.57 Primul bilanț al victimelor. Cel puțin cinci oameni au murit, a anunțat agenția de presă turcă Dogan, citată de Reuters. Alte 20 de persoane au fost rănite.

Televiziunea turcă TRT a anunțat că explozia s-ar fi produs în urma coliziunii dintre o mașină și un autobuz.

Publicația turcă Hurriyet prezintă imagini de la fața locului, anunțând la rândul său o explozie.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.