TU ȘTIAI ASTA? – Un gest al omului enervează câinii. Ce NU trebuie făcut, conform specialiștilor

0
830

Ştim că îţi iubeşti câinele, este şi normal. Totuși, uneori se întâmplă să îl enervezi fără să îți dai măcar seama. Este foarte posibil ca acestuia să nu îi placă… îmbrăţişările, conform unui studiu recent.

În acest studiu s-a relatat că aproape 82% dintre câini au arătat semne de stres atunci când au fost îmbrăţişaţi de un om, scrie Curiosity.
Dar de ce se întâmplă acest lucru? O teorie susţine că aceştia sunt pregătiţi să scape în caz de pericol. Îmbrăţişarea imobilizează câinele, făcându-l să se simtă prins în capcană, vulnerabil şi lipsit de ajutor.
Un câine care se simte ameninţat nu este niciodată un lucru bun pentru om. Există chiar posibilitatea ca acesta să aibă o reacţie agresivă. Se întâmplă prea rar, însă, patrupedul iubindu-şi prea mult stăpânul pentru a-i face rău şi îl tolereză în ciuda defectelor sale.

Sursă info.

Citește și: http://actualmm.ro/baia-mare-peste-300-de-sportivi-sunt-asteptati-la-jocurile-nationale-special-olympics-romania-2017-cel-mai-mare-eveniment-sportiv-pentru-persoanele-cu-dizabilitati-intelectuale/

Te-ar putea interesa și: http://actualmm.ro/handbal-juniori-iii-academia-de-handbal-minaur-participa-la-sighisoara-la-turneul-final/

Recomandarea editorului: http://actualmm.ro/doliu-presa-maramureseana-gheorghe-dinu-s-stins-din-viata/

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.