TREI ZILE DE DISTRACŢIE – Bilanţul primelor trei zile ale celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Castanelor

2
3031

TREI ZILE DE DISTRACŢIE Mii de băimăreni au avut parte de trei zile pline de distracţie la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Castanelor.

Au fost trei zile cu evenimente pentru toate gusturile şi distracţie cât încape la cele două scene amenajate, una în Piaţa Libertăţii şi cea de-a doua pe Bulevardul Unirii, scrie Jurnal MM.

Loading...

Cei mai în vogă artişti au făcut show pe scena de pe Bulevardul Unirii, cei mai titraţi artişti de muzică clasică au încântat auditoriul din Piaţa Libertăţii, Gaşca Zurli i-a adunat într-un număr impresionant pe cei mai mici băimăreni pentru a se distra împreună, iar artificiile de aseară au fost cireaşa de pe tort.

Aşadar, în ciuda unor răuvoitori care au sabotat organizarea evenimentului, Castanele merg mai departe.

Determinarea primarului Cătălin Cherecheş în a le oferi băimărenilor cea mai iubită sărbătoare a făcut ca lucrurile să reintre în normal, ba mai mult, în premieră, anul 2017 este anul în care Castanele se desfăşoară pe parcursul a două weekend-uri.

Frumuseţe şi culoare la Expo Flora

Startul la Festivalul Castanelor din acest an a fost dat de inaugurarea Expo Flora. În prezenţa Fanfarei Municipale „Millenium”, a Corului Armonia, Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare a tăiat panglica inaugurală. Sute de băimăreni au vizitat expoziţia care este o adevărată încântare pentru ochi şi pentru suflet.

Serviciul Public Ambient Urban, alături de alţi expozanţi prezenţi în Baia Mare pentru acest eveniment a amenajat mai multe standuri tematice de unde vizitatorii au putut să-şi achiziţioneze plante decorative şi flori pentru grădinile de acasă.

Gaşca Zurli a umplut Piaţa Libertăţii până la refuz

Sute de băimăreni au umplut până la refuz Piaţa Libertăţii pentru a lua parte la cel mai mare spectacol pe care Gaşca Zurli l-a susţinut vreodată în Baia Mare.

Copii mai mari sau mici, însoţiţi de părinţi sau bunici s-au distrat pe cinste alături de Gaşca Zurli, împreună cu care au cântat şi au dansat timp de două ore.

Alături de sutele de băimăreni adunaţi în Centrul vechi al oraşului a fost şi primarul Cătălin Cherecheş care a împărtăşit bucuria , dar şi emoţia celor mici.

Minorităţile au avut şi ele momentul lor la Castane 2017

Festivalul Diversitate şi Unitate prin Tradiţii a adunat în Piaţa Libertăţii sute de băimăreni. Aceşti au aplaudat îndelung prestaţia unor trupe care reprezintă minorităţi care trăiesc în armonie în Maramureş.

Târg de Produse Tradiţionale şi Meşteri Populari în Centrul Vechi din Baia Mare

Câteva zeci de producători şi meşteri populari din mai multe judeţe ale ţării paticipă la ediţia din acest an a Târgului de produse tradiţionale şi meşteri populari care se desfăşoară în cadrul “Sărbătorii Castanelor”, scrie Jurnal MM.

Băimărenii au ocazia să vadă şi să cumpere diferite produse, fie ele de uz casnic sau alimente, direct de la producători. Cei care vizitează târgul pot să vadă costume populare, pălării, curele, ii, sculpturi şi multe alte produse.

Mai mult, cei care doresc să înveţe un meşteşug tradiţional pot să încerce sculptura. Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare şi-a încercat îndemânarea, sculptând câteva minute într-o bucată de lemn.

Show exploziv, vineri seara, pe scena de pe Bulevardul Unirii

În prima seară a Castanelor 2017, pe scena amplasată pe Bulevardul Unirii au urcat Dorian Popa, Alina Eremia şi Voltaj. Pe principala scenă a manifestării, au urcat artişti importanţi, care au fost primiţi cu aplauze la scenă deschisă. Copii, adolescenţi, dar şi băimăreni trecuti de prima tinereţe, au cântat şi au dansat până târziu în noapte, alături de interpreţii favoriţi.

Prima seară a Castanelor 2017 s-a încheiat cu un recital tehno-house susţinut de DJ Moshu.

Concert de înaltă ţinută în Piaţa Libertăţii

Cea de-a doua zi a Castanelor 2017 a debutat cu un spectacol de înaltă ţinută susţinut de Opera Naţională din Cluj.

Sute de băimăreni, amatori de muzică clasică interpretată de unii dintre cei mai buni tenori din România, au avut parte de un spectacol de excepţie. Bucăţi şi arii din opere celebre au răsunat divin în Piaţa Libertăţii spre încântarea celor prezenţi.

Delia, Cargo şi What’s Up, au încheiat a doua seară a Castanelor 2017

Dacă în prima seară a Castanelor, atmosfera din zona scenei amplasate pe Bulevardul Unirii a fost una de zile mari, cei prezenţi în număr foarte mare spun că şi-au făcut doar încălzirea pentru cea de-a doua seară.

Pe scenă au făcut un spectacol exploziv Delia, Cargo şi What’s Up. Mii de băimăreni prezenţi la scenă au cântat şi au dansat pe hiturile binecunoscute ale artiştilor.

Primarul Cătălin Cherecheş le-a adresat băimărenilor prezenţi un mesaj emoţionant: „Toţi cei care au vrut să ne încurce, le-am dat peste nas şi le-am arătat că noi băimărenii şi Castanele mergem mai departe. Al doilea lucru, Sărbătoarea Castanelor nu e doar în acest weekend.

Pe voi toţi vă aştept şi săptămâna viitoare şi week-endul viitor în Centrul istoric, în Centrul vechi al oraşului unde o să ne distrăm şi mai tare decât acum. Asta, în ciuda celor care ne vor şi mai tare răul. Şi al treilea lucru şi cel mai important: de-acum înainte, cel puţin 100 de ani, împreună, facem Sărbătoarea Castanelor”.

Regal folcloric în Piaţa Libertăţii

Cea de-a treia zi a Castanelor 2017 a debutat cu cântec, joc şi voie bună. Pe scena din Centrul istoric al municipiului Baia Mare a fost un spectacol pe care băimărenii prezenţi nu-l vor uita repede. Organizatorul, Ansamblul Naţional Transilvania a adus tot ce a avut mai bun pentru băimărenii care iubesc folclorul.

Alături de băimăreni a fost şi Cătălin Cherecheş, care le-a transmis celor prezenţi un mesaj: „Am trecut peste toţi răii, am trecut peste toate zidurile şi am făcut acest lucru pentru că noi toţi iubim acest oraş, iubim această sărbătoare şi această sărbătoare nu moare niciodată, aşa cum noi şi acest oraş nu murim niciodată”, a spus edilul.

Artificii şi artişti de excepţie în a treia seară a Castanelor 2017

Organizatorii au pregătit şi pentru seara zilei de 8 octombrie concerte cu unii dintre cei mai în vogă artişti ai momentului. Programul a fost deschis de trupe locale, iar apoi Andra, Ruby, Carla’s Dream, şi DJ Rhay au urcat pe scena sărbătorii. Spectacolul a fost completat de un superb foc de artificii.

Castane 2017 continuă și weekend-ul viitor

Aşa cum a anunţat deja primarul Cătălin Cherecheş, weekend-ul viitor, spectacolele din cadrul Castanelor 2017 vor fi concentrate în Zona istorică a oraşului.

Pe scena amplasată în Piaţa Libertăţii se vor desfăşura concerte extraordinare de folclor şi muzică a anilor 70-80 şi, din nou, spre bucuria lor, copiii vor avea un moment dedicat lor.

În seara de sâmbătă, 14 octombrie, cei prezenţi vor avea parte de un nou foc de artificii care va lumina cerul municipiului Baia Mare timp de minute bune.

“Sunt de 10 ori mai multe concerte decât aţi văzut până acuma. Vă aştept doar aici în Centrul istoric al municipiului Baia Mare să ne bucurăm împreună! Dumnezeu să ne ajute să ne vedem cu bine şi săptămâna viitoare şi cu foarte, foarte mult drag şi din iubire pentru dumneavoastră fac fiecare pas pentru acest oraş şi nu mă las niciodată”, a concluzionat Cătălin Cherecheş.

Info

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here