Trei cetăţeni români depistaţi în timp ce încercau să transporte cu doua autoturisme aproximativ 11.000 pachete ţigări

0
113

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi indisponibilizat două autoturisme cu ajutorul cărora trei suceveni transportau aproximativ 11.000 pachete ţigări, în valoare de 85.400 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din zonă. In data de 25 septembrie polițiștii de frontiera de la Sectorul PF Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

“Lucrătorii noştri au observat un autoturism de teren care se deplasa în mare viteză, de la frontiera de stat către interior, pe un drum forestier. Echipajul poliţiei de frontieră a blocat direcţia de deplasare a maşinii din teren, iar la observarea lucrătorilor noştri, din aceasta au ieşit două persoane care au fugit în direcţii diferite. Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea bărbaţilor, efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece aceştia nu s-au supus, lucrătorii noştri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii, a fost reţinut unul dintre bărbati, cetăţeanul român Adrian T.,  in varsta de 35 ani  domiciliat pe raza judeţului Suceava”, a declarat Radu Lungu, purtator de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei. La controlul efectuat asupra autoturismului de teren, in interior au fost descoperite mai multe colete ce conţineau ţigări, fapt pentru care maşina cu ţigări şi persoana reţinută au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Cu această ocazie, în urma inventarierii coletelor cu ţigări a rezultat cantitatea de 8.270 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 82.700 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Adrian T., este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.  Tot politistii de frontiera de la acelaşi sector au oprit pentru control, pe raza localităţii Straja, un microbuz marca Mercedes, condus de Ioan T. şi în care se mai afla Iulian G., ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava. Deoarece existau suspiciuni cu privire la faptul că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, s-a luat măsura conducerii la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, au fost descoperite, sub podeaua autovehiculului, cantitatea de 2.660 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 de lei. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, autoturismul în cauză în valoare de 12.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.